İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu

İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu

ABONE OL
15:55 - 29/11/2022 15:55
İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da dört Filistinli’yi öldürdü. İsrailli ve Filistinli yetkililer dört kişinin farklı olaylarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ramallah yakınlarında iki erkek kardeş öldürüldü. El Halil şehri yakınlarındaki Beyt Ummar kasabasında İsrail güçleriyle çıkan çatışmada da üçüncü bir kişi başından vuruldu.

İsrail ordusu her iki çatışmayı da doğruladı ve Ramallah yakınlarında iki Filistinli’nin öldürüldüğünden haberdar olduğunu ve soruşturma yürüttüğünü açıkladı.

Günün ilerleyen saatlerinde İsrail ordusu, bir kadın askerin Ramallah yakınlarındaki Kochav Yaakov yerleşim yeri çevresinde yapılan bir saldırıda yaralandığı açıkladı.

Filistinli olduğundan şüphelenilen saldırgan, polis tarafından vuruldu. Bu kişinin daha sonra Kudüs’teki bir hastanede hayatını kaybettiği doğrulandı.

Sosyal medyada dolaşan bir videoda, bir arabanın bir kavşakta dönerek kaldırımda yürüyen askere doğru hızla ilerlediği görülüyor.

İsrail ordusu olayla ilgili herhangi bir yorum yapmadı; ancak gece boyunca askerleri hedef alan saldırılar olduğunu açıkladı.

Açıklamada, El Halil bölgesinde iki askeri araca saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Askeri araçlara ateş açıldığı ve patlayıcılar fırlatıldığı, askerlerin de ateşe karşılık verdikleri ifade edildi.

İsrail ordusu, bu yılın başlarında İsrail’de Filistinliler’in düzenlediği bir dizi saldırının ardından Batı Şeria’daki militan gruplara ve protestoculara karşı önlemlerini sertleştirdi.

Başbakan adayı Benyamin Netanyahu, geçen hafta Likud partisi ile ülke tarihinin en sağcı hükümetini kurmaya hazırlanan koalisyon anlaşması kapsamında aşırı sağcı siyasetçi Itamar Ben-Gvir’i, Kamu Güvenliği Bakanı olarak açıklamıştı.

Batı Şeria’daki polisin faaliyetleri bu bakanlığın çatısı altında.

Ordudan yapılan açıklamaya göre bugünkü çatışmalar, iki İsrail askeri aracının Beyt Ummar’ın dışında durduğu sırada yaşandı. Ordu, araçların burada durmasını rutin faaliyet olarak tanımlıyor.

Olaylar, protestocuların onlara ateş açması, taş ve molotof kokteyli atması üzerine askerlerin karşılık vermesiyle başladı.

Ramallah yakınlarında meydana gelen olayda da askerlerin protestoculara taş ve molotof kokteyli atmasıyla benzer bir olay yaşandı.

Üst düzey Filistinli yetkili Hüseyin El Şeyh Twitter’da paylaştığı bir mesajda, iki kardeşin öldürülmesini “soğukkanlılıkla işlenen infaz” olarak nitelendirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ağustos ayında Gazze’de bir çatışmada ölenler dahil bu yıl 205 Filistinli’nin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail askeri verilerine göre, bugünkü can kayıpları hariç, bu yıl şimdiye kadar öldürülen Filistinli sayısı, aralarında siviller ve militan grupların üyeleri dahil 136’ydı. Aynı zamanda İsrail ve Batı Şeria’da 23 İsrailli sivil ve 8 güvenlik görevlisi öldürüldü.

VOA tarafından geçilen İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Batı Şeria’da 4 Filistinli’yi Vurdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.