İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi

İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi

ABONE OL
21:06 - 19/03/2021 21:06
İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya “sağduyu ve sorumluluk” istiyor. İspanya Dışişleri Bakanı Arancha González Laya bu Perşembe günü hangi milletten olursa olsun  ülkede yaşayan veya tatilde olan herkesin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi.

Gerçek ihtiyaç durumları dışında seyahat edilmemesini hatırlattı .

González Laya, önümüzdeki birkaç hafta boyunca İspanya’da hızlanan turizm hareketliliği ile ilgili bir basın toplantısında sorulara şöyle cevapladı .

“Avrupa’da hepimiz vatandaşlarımıza, temel nedenlerden ötürü değilse hareket etmemelerini tavsiye ettik ve bu nedenle vatandaş sorumluluğuna başvuruyoruz”

“kırılgan bir denge anında olduğumuzu” vurgulayarak, pandeminin evrimi ve kısıtlamalara uyum derecesinin önümüzdeki aylarda yaz sezonu karşısında fark yaratacaktır.”

AB’nin uygulamaya çalıştığı “yeşil sertifika” ile ilgili olarak İspanya’nın AB’de ve üçüncü taraf ülkelerle güvenli hareketliliği kolaylaştırmak için bu özelliklere sahip bir belgenin uygulanmasına öncülük eden ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Laya, belgenin  ayrımcı olmayacağını, yalnızca “düzenli ve güvenli” hareketliliği kolaylaştıracağına inandığını söyledi

Bu nedenle, yeşil sertifikaya sahip olmamanın veya aşılanmamış olmanın “hareketliliği engellemeyeceği, yalnızca seyahatin aşılanmış kişilere göre daha büyük bir risk anlamına geleceği” ve aşı  olmadan seyahat edenlerin negatif bir PCR sunmaları veya karantinaya alınmaları gerekecektir “ dedi.

González Laya, “temel olarak tüm ülkeler için ortak kriterler ve protokoller oluşturulması esastır “ diyerek sözlerine devam etti.

TOUREXPI tarafından geçilen İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İspanyol bakan turistlerin ihtiyatlı ve sorumlu davranmasını istedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.