*** İslam Kültür Merkezleri Birliği’nden iftar

*** İslam Kültür Merkezleri Birliği’nden iftar

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** İslam Kültür Merkezleri Birliği’nden iftar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İslam Kültür Merkezleri Birliği’nden iftar

Hamburg İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) iftar yemeği verdi


İftar yemeğine birliğin Hamburg Bölge Başkanı Mahmut Toklu, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Üyesi Aydan Özoğuz, SPD Hamburg Eyalet Meclis Üyesi Metin Hakverdi, Hamburg Din Hizmetleri Ataşesi Doç. Dr. Ömer Yılmaz, Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar, Hamburg Eyalet Meclisi eski Başkan Yardımcısı Nebahat Güçlü, GAL Hamburg Teşkilatı Başkanı Katharina Fegebank, Hamburg Eyalet Meclis Başkan Yardımcısı Eva Gümbel, eyalet Başbakanlığı Müsteşarı Michael Voges ile çok sayıda Alman ve Türk davetli katıldı.


Toklu yaptığı konuşmada, Müslümanlar olarak çok kültürlü bir diyalogdan yana olduklarını, toplum olarak eğitim konusuna öncelik verdiklerini, Almanya’daki siyasi partilere eşit mesafede yaklaştıklarını ve Alman toplumuyla karşılıklı diyalogdan yana olduklarını belirtti.

hamb-isl-birl-iftar-b.jpg

SPD milletvekili Özoğuz, Müslümanları eleştiren ve yazdığı ”Almanya kendini yok ediyor” kitabı ile tepki çeken Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin’in hala SPD üyeliğinde kalmasını sert bir şekilde eleştirerek, diğer partilerde de Sarrazin gibi düşünenlerin saygı duymayacağını ifade etti.


Farklılıklara karşı saygılı ve toleranslı olunması gerektiğini ifade eden Özoğuz, Hamburg’da yaşayan göçmenleri Berlin Federal meclisine davet ederek, sorunların ancak birlikte ve karşılıklı diyalog ile çözülebileceğine inandığını söyledi.

hamb-isl-birl-iftar-c.jpg

Vogel ise, Sarrazin’in savunduğu tezin bilimsel olmadığını ve sessiz kalınmanın da bir netice getirmediğini ifade ederek, Almanya’daki uyumu kimsenin zedelemesine izin verilmeyeceğini vurguladı.


Uyum konusunda eleştirme yerine çözüm önerileri sunulması gerektiğini ifade eden Vogel, interkültürel ve dinlerarası diyaloğun sağlanabilmesi için öncelikle farklılıkların kabul görmesi gerektiğini söyledi.

hamb-isl-birl-iftar-d.jpg

Vogel ayrıca, Alman medyasının bir kısmının Sarrazin’in kitabından alıntıları yayınlamasını da eleştirerek, medyanın toplumsal bir sorumluluk taşıdığını ve provokatif olmaması gerektiğini söyledi.

(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.