*** İslam dini Almanca öğretilecek

*** İslam dini Almanca öğretilecek

ABONE OL
17:53 - 02/07/2009 17:53
*** İslam dini Almanca öğretilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İslam dini Almanca öğretilecek

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 2010 yılından itibaren tüm okullarda deneme amaçlı olarak Almanca İslam din dersleri verilmeye başlanacak

KRV eyalet hükümeti, eyalette 1999 yılından bu yana 128 okulda verilmekte olan İslam Bilgisi dersinin yerine 2010 yılından itibaren tüm okullarda Almanca olarak, Alman Okul Dairesi’nin denetimi altında ve Almanya’da yetişen öğretmenler tarafından İslam din dersi verilmesini kararlaştırdı.

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi, KRV Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet’in, eyalet meclisinde temsil edilen tüm partilerin bu konuda uzlaşma sağladığını, ancak İslam dersinin yürürlüğe konulmasının büyük çabalar gerektirdiğini söyledi.

İslam din derslerinin tüm Müslüman öğrenciler için zorunlu olacağı ve bu derslerde alınan notların, not ortalamasına dahil edileceği bildirildi.

Eyalet meclisindeki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi grupları da söz konusu uzlaşmadan memnuniyet duyduklarını belirtirken, Yeşiller Partisi, Laschet’in bu açıklamayı sadece çok erken yapmış olmasını hata olarak değerlendirdi ve görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını ifade etti.

KRV eyaletinde yaklaşık 310 bin Müslüman öğrencinin yaşadığı tahmin ediliyor.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.