*** İslam dersi model proje olarak başlatılacak

*** İslam dersi model proje olarak başlatılacak

ABONE OL
17:45 - 10/03/2009 17:45
*** İslam dersi model proje olarak başlatılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İslam dersi model proje olarak başlatılacak

Almanya’nın bazı eyaletlerindeki okullarda verilen İslam din dersi, Bavyera eyaletindeki Münih kentinde de 5 yıl süreyle model proje olarak verilecek

Bavyera Eyaleti Eğitim ve Kültür Bakanı Ludwig Spaenle, Bavyera eyalet yönetiminin yeni görevlendirdiği uyum sorumlusu ve Hristiyan Sosyal Birlik partili (CSU) eyalet meclisi üyesi Martin Neumeyer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, göçmen kökenli gençlerin eğitim seviyesini yükseltmek ve topluma uyumlarını teşvik amacıyla hazırladıkları bir taslak çerçevesinde din bilgisine büyük önem verdiklerini söyledi.

İslam dersinin hangi görevliler tarafından verileceği konusunun henüz kesinlik kazanmamış olmasına işaret eden Spaenle, İslam din bilgisinin bir standart müfredat programı çerçevesinde şimdilik 10. sınıfa kadar Münih’teki tüm okullarda verilmesini planladıklarını belirtti.

Uyum sorumlusu Neumeyer de, İslam dersini Almanca verecek görevliler konusunda sıkıntı yaşandığını, belli konularda anlaşamayan çeşitli dini kuruluşlardan hangilerinin muhatap kabul edileceği konusunun da belirsiz olduğunu ifade etti.

Neumeyer, 24 Mart 2009 tarihinde Bavyera Eğitim Bakanlığında düzenlenecek bir Yuvarlak Masa toplantısında bu konuda bazı hususların aydınlanacağını ümit ettiğini, İslam derslerine katılımın öğrencilerin kendi isteklerine bağlı olacağını, katılımın yüzde 90 seviyesinde olmasını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.