İşçilere günlük 3 TL koku ücreti, 250’şer lira 1 Mayıs ikramiyesi verilecek

İşçilere günlük 3 TL koku ücreti, 250’şer lira 1 Mayıs ikramiyesi verilecek

ABONE OL
23:51 - 08/09/2020 23:51
İşçilere günlük 3 TL koku ücreti, 250’şer lira 1 Mayıs ikramiyesi verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Muratpaşa Belediyesi iştiraki Falez A.Ş işvereni ile Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçi ücretlerine ilk yıl yüzde 16 zam yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nde taşeron olarak çalışırken 696 Sayılı KHK ile belediye iştiraki Falez A.Ş’ye geçen 2 bin 280 işçiyi kapsayan ve 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan ve anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

1 Haziran 2020-31 Mayıs 2022 tarihlerini kapsayan toplu İŞ sözleşme ile işçi ücretlerine ilk yıl yüzde 16, İkinci yıl yüzde 14 artış sağlandı. Sosyal haklarla birlikte işçi ücretlerinde ortalama yüzde 18 artış gerçekleşti.

Toplu sözleşme ile ayrıca işçilere 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle ilk kez 250’şer lira ikramiye verilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de 3 katına çıkarıldı. Temizlik işçilerine toplu sözleşme ile ilk kez günlük 3 TL koku ücreti ödenecek.

Törene Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan ile yöneticiler ve pandemi nedeniyle sınırlı sayıda çalışan katıldı.

Belediye İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan,  emeğe ve emekçiye verdiği değer nedeniyle Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür etti. Mercan, şunları kaydetti.

‘’Yaşanan ekonomik krize, iktidarın muhalefet belediyelerine ekonomik kıskaca alma girişimlerine, işsizliğe ve pandemiye rağmen Belediye Başkanımız sorunların üzerine giderek ve sorumluluk alarak Türkiye’de örnek olacak toplu iş sözleşmesine imza attı. Şu anda yapacağız tek şey daha çok çalışmak olacak.’’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, belediyenin tüm çalışanlarıyla şehri geleceğe taşıdıklarını söyledi. Uysal, ‘’Bizim bir Türkiye hayalimiz var. O hayalin peşinden gidiyoruz. Hayalimiz, demokratik, adaletli, üreten, paylaşan bir toplum. Bizim hayalimizdeki Türkiye üreten bir Türkiye’dir. Bizim hayalimizdeki Türkiye, emekçilerinin çalıştığı saatlerin tam hakkını verdiği ve hakkını aldığı bir Türkiye’dir. Bizim hayalimizdeki Türkiye, tam demokratik, uygar, dünyada seçkin ülkeler arasına girmiş kişi başına geliri şu anda bulunduğunun 4 – 5 katına çıkmış bir Türkiye’dir’’  dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.