DOLAR

32,3717

0.12%
EURO

34,9604

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,14

0,22%
BİST 100

9079.97

0,22%
İranlıların Türkiye’deki yatırımları artıyor

İranlıların Türkiye’deki yatırımları artıyor

ABONE OL
19:30 - 02/08/2020 19:30
İranlıların Türkiye’deki yatırımları artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur /Antalya

İran’ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, İranlıların son yıllarda Türkiye’deki yatırımlarının arttığını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamad Farazmand, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

Antalya’nın Türkiye’nin en önemli şehri olduğunu belirten konuk Büyükelçi Farazmand, Antalya’da çok sayıda İran vatandaşının yaşadığını belirterek, ”İranlılar turist olarak ve yerleşmek için Antalya’yı tercih ediyor. Antalya Covid-19’la mücadele konusunda da çok iyi bir durumda” dedi.

Türkiye’nin pandemiyle mücadelede çok başarılı olduğu ve 140 ülkeye yardım göndermesinden dolayı memnun olduklarını anlatan Farazmand, Türkiye-İran ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla cumhurbaşkanlıkları ve bakanlıklar düzeyinde çok iyi ilişkiler bulunduğunu ve bunun giderek arttığını söyledi.

-İranlıların Türkiye yatırımları artıyor

İran’la Türkiye arasında 500 kilometrelik güvenli bir sınır olduğuna dikkat çeken Farazmand, ”Türkiye ile aramızda üç gümrük geçiş kapımız var. Son birkaç yıldır İranlıların, Türkiye’de yatırımlarında bir atış olduğunu görüyoruz. Bunca yatırım, geliş ve gidiş İranlıların kendilerini Türkiye’ye çok güvende ve yakın hissettiklerinin bir kanıtıdır” dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, konuk büyükelçiye Antalya tarım, turizm ve ekonomisiyle ilgili bilgi verdi. Antalya’nın turizm başkenti olduğunu ve pandemi döneminde turistlerin güvenle Antalya’yı tercih ettiğini belirten Vali Yazıcı, Antalya’nın her yönüyle bir dünya şehri olduğunu kaydetti.  Yazıcı, şöyle devam etti.

”Pandemide tüm dünyada olduğu gibi Antalya’ya gelen misafir sayısında geçen yıla göre büyük bir düşüş yaşandı. Ağustos ayından itibaren bir hareketlenme olacağını ümit ediyoruz. Avrupa’nın değişik ülkelerinden uçuşlar başlayacak. Şehrimize en fazla turist Rusya ve Almanya’dan geliyor. Rusya’dan başladı, diğer ülkelerden de artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Aynı zamanda Antalya uluslararası bir şehir. İranlı vatandaşlarımız olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelmiş, buraya yerleşmiş, uzun zamandır burada yaşayan insanlarımız var.”

Antalya’da üç ve dört yıldızlı otel ve pansiyonların yanı sıra, beş yıldızlı 417 otel ve 800 binin üzerinde yatak kapasitesi olduğunu anlatan Vali Ersin Yazıcı, şunları kaydetti.

”Antalya’da bütün yollar turizme çıkıyor. Herkes, tüm sektörler mutlak suretle turizmden az veya çok etkileniyor. Antalya turizm ve tarım şehri. Tarımla ilgili sıkıntımız yok. Çiftçimiz mutlu ama turizm ve turizmin etkilediği alanlar itibarıyla çok mutlu değiliz. Akdeniz ülkeleri içerisinde pandemi kurallarına uygun standartları olan, pandemiyle ilgili her türlü güvenlik sertifikasına sahip çok sayıda otelimiz var.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.