İran'dan üç AB ülkesine 'nükleer anlaşma' tepkisi

İran'dan üç AB ülkesine 'nükleer anlaşma' tepkisi

ABONE OL
09:19 - 24/09/2019 09:19
İran'dan üç AB ülkesine 'nükleer anlaşma' tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fransa, Almanya ve İngiltere’nin Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yönelik saldırıdan İran’ı sorumlu tutmasına tepki gösterirken 3 AB üyesi ülkeyi de nükleer anlaşma taahütlerine uymamasıyla eleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fransa, Almanya ve İngiltere’nin Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine yönelik saldırıdan İran’ı sorumlu tutmasına tepki gösterdi.

Üç Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin nükleer anlaşma yükümlülüklerini hatırlatan Zarif, “3 AB ülkesi ABD’nin ayrılmasından sonra nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmede başarısız olmuşlardır. Bu sorun; bağımsız yol izlemek için güçlü irade sergilemek, ABD’nin içi boş iddialarını papağan gibi tekrarlamamak ve nükleer anlaşmaya uymak ile çözülebilir” açıklamasında bulundu.

Zarif, yeni nükleer anlaşma tartışmalarına ilişkin “Mevcut anlaşmaya uyulmadan hiçbir şekilde yeni bir anlaşmaya olmayacaktır” yorumunda bulundu.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.