İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi

İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi

ABONE OL
18:54 - 07/07/2021 18:54
İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’dan Afganistan’da hükümet ve Taleban arasındaki gerginlik için arabuluculuk yapma önerisi geldi.

Afgan hükümet yetkilileri ve Taleban siyasi komitesi üyeleriyle görüşmeler yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin siyasi çözüm konusunda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Zarif devlet medyasına yaptığı açıklamada “İran, Afganistan’da devam eden krizi çözmek konusunda taraflar arasında diyalog kurulması için yardımcı olmaya hazırdır” dedi. İran Dışişleri Bakanı açıklamasında ayrıca “Amerika Afganistan’da başarılı olamadı ayrıca ABD’nin 20 yıldan uzun süredir ülkedeki varlığı Afganistan’da yıkıcı sonuçlar yarattı. Bugün, Afgan halkı ve siyasi liderleri ülkelerinin geleceği için zor bir karar vermek zorundalar” dedi.

Şii bir ülke olan İran’ın aslında uzun yıllardır Sünni grup Taleban’la arasında sorunlar yaşanıyordu ancak son dönemde taraflar biraraya gelerek görüşmeler yapmaya başladılar.

Taleban ve Afgan hükümet yetkilileri arasında Katar’da devam eden görüşmelerde henüz bir uzlaşma sağlanmış değil.

ABD yönetimiyse İran’ı, Taleban’ı, Amerikan askerlerine yönelik saldırılarında üstü kapalı şekilde korumakla suçladı. Ancak, İran bu iddiaları her zaman reddetti.

İran resmi haber ajansı IRNA, Tahran’da yapılan toplantıya Taleban’ın siyasi kanadı yetkilisi Şer Muhammed Abbas Stanekzay’ın katıldığını duyurdu. Toplantıya Afgan hükümet temsilcilerinin de katıldığını belirtildi.

VOA tarafından geçilen İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’dan Afganistan İçin Arabuluculuk Önerisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.