İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek

İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek

ABONE OL
20:51 - 25/05/2021 20:51
İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’da 18 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yedi aday yarışacak. Aday adaylarının başvurularının ardından seçime katılacak olan isimler devlet televizyonu tarafından duyuruldu.

Yapılan adaylık başvuruları İran Anayasa Koruma Konseyi tarafından değerlendirildi ve sonuca bağlandı. Adaylar arasında Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi de yer aldı. Reisi şu anda ön plana çıkan aday olarak görülüyor.

Bir başka önemli isim Ali Laricani’nin adaylığıysa onaylanmadı. Eski Meclis Başkanı Laricani, reformcu bir isim olarak adaylar arasında ön plana çıkıyordu. Laricani, 2015 yılında Hasan Ruhani tarafından imzalanan nükleer anlaşmaya da destek veren bir isimdi.

Ahmedinejat’ın adaylığı onaylanmadı

Koruma Konseyi ayrıca eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat’ın da adaylığını onaylamadı. Adaylığı reddedilen bir başka isim de Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri oldu.

İran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak üzere 590 kişinin başvuruda bulunduğu açıklandı. Konsey tarafından belirlenen 7 aday, 18 Haziran’da yapılacak seçimlerde yarışacaklar.

VOA tarafından geçilen İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Yedi Aday Girecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.