İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var”

İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var”

ABONE OL
13:11 - 28/11/2022 13:11
İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran Dışişleri Bakanlığı, “ülkedeki protestolarda Batı’nın parmağı olduğuna dair kanıtları bulunduğunu” iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani, “ABD, Batılı ülkeler ve bazı Amerikan müttefiklerinin protestolarda rolü olduğunu kanıtlayan somut bilgilere sahibiz” dedi.

İranlı 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini’nin “uygunsuz kıyafet” nedeniyle tutuklanmasının ardından Eylül ayındaki ölümüyle alevlenen protestolar, 1979 İslam Devrimi’nden bu yana ülkenin dini kurumlarına karşı en güçlü direnişlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Diğer yandan Sözcü Kanaani, ABD’nin Umman Körfezi’nde bir tankere düzenlenen saldırının arkasında İran’ın olduğu yönündeki açıklamasının temelsiz olduğunu iddia etti.

Liberya bandıralı “Pacific Zircon” gemisi Umman açıklarında insansız hava aracı tarafından yaklaşık iki hafta önce vurulmuştu. ABD merkez komutanlığı, insansız hava aracının İran yapımı olduğunu bildirmişti.

“Protestolarda en az 342 kişi hayatını kaybetti”

Diğer yandan İran’da protestolar sürüyor. İran Devrim Muhafızları’nın alt örgütlenmesi olarak bilinen Besic milislerinin özellikle ülkenin Kürt bölgelerindeki protestoları bastırmak için bu bölgelerdeki varlıklarını arttırdıkları basına yansıyor.

Aktivist web sitesi “1500Tavsir” geçen hafta, İran’ın Sistan-Belucistan eyaletinde düzenlenen protestolarda silah seslerinin duyulduğu ve göstericilerin kaçıştığı bir video paylaştı.

Norveç merkezli İnsan Hakları Örgütü bu ay yaptığı açıklamada, İran’daki protestolarda şimdiye kadar aralarında 43 çocuk ve 26 kadının bulunduğu en az 342 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

VOA tarafından geçilen İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran: “Protestolarda Batı’nın Parmağı Var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.