İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak

İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak

ABONE OL
13:54 - 12/09/2022 13:54
İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın Mayıs ayında el koyduğu iki Yunan tankerinin mürettebatını serbest bırakma konusunda Yunanistan’la anlaşma sağladığı belirtiliyor. İran, kendisine ait bir petrol tankerine ABD tarafından Yunan karasularında el konulması üzerine iki Yunan tankerine el koymuştu.

Yunanistan’da ticari gemi işletmecilerine ait birliğin açıklamasına göre iki geminin de mürettebatının serbest bırakılması için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Buna göre İran, mürettebatın kısa bir süre içerisinde evlerine gitmesine izin verilecek.

Ancak İran’ın el koyduğu Yunan gemilerinin durumu belirsizliğini koruyor. Gemilerin de serbest bırakılıp bırakılmayacağı henüz açıklanmadı.

İran Dışişleri Bakanlığı, henüz konuya ilişkin bir açıklama ya da doğrulamada bulunmadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanani, “Şu aşamada bunu doğrulayamam ama yakın gelecekte olumlu gelişmeler olmasını umuyorum” demekle yetindi.

Yunan Denizcilik Bakanlığı da Yunan mürettebatın bir an önce eve dönebilmesi için yoğun çaba sarfettiklerini duyurdu.

İran bandıralı Lana isimli petrol tankeri, Nisan ayında Yunanistan’da alıkonulmuş ve ABD yönetimi yaptırımlara aykırı olduğu gerekçesiyle tankerdeki petrolün büyük bir kısmına el koymuştu.

Lana tankerinden petrolün alınması üzerine İran da Mayıs ayında kendi karasularındaki iki Yunan gemisine el koyduğunu açıklamıştı. Motorlarında sorun bulunan Lana isimli İran’a ait tanker, Temmuz ayında serbest bırakılmıştı. Yunanistan’dan ayrılan ve petrol yükünü geri alan tankerin yakın zamanda İran’a geri dönmesi bekleniyor.

İran’da tutulan Yunan mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu ve her gün aileleriyle konuşmalarına izin verildiği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran Alıkoyduğu Yunan Mürettebatı Serbest Bırakacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.