Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı

Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı

ABONE OL
14:28 - 19/10/2021 14:28
Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Irak, başkent Bağdat’ta 2016 yılında düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin ölümüne, 250’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırının planlayıcısı olduğu belirtilen kişiyi yakaladığını açıkladı.

Başkent Bağdat’ın Kerrada semtinde düzenlenen saldırı 2003 yılında Saddam Hüseyin’in devrilmesinden bu yana ülkede yapılan en kanlı terör saldırısı olarak kayda geçmişti.

Yakalanan kişinin Gezvan el-Zobai isimli bir Irak vatandaşı olduğu ve saldırıyı komşu ülkelerdeki bazı gruplarla birlikte planladığının tespit edildiği açıklandı. Ancak yetkililer, bu planlama ve hangi komşu ülkelerin kast edildiğine dair bilgi paylaşmadı. Irak istihbarat yetkililerinin söz konusu kişiyi aylardır yakın takip altında tuttukları belirtiliyor.

El-Zobai’nin de Irak’ta değil, açıklanmayan bir komşu ülkede düzenlenen operasyonla yakalandığı ve Irak’a iki gün önce getirildiği belirtiliyor. Yakalanan kişinin 2008 yılından 2013 yılına kadar ülkedeki Ebu Gureyb hapishanesinde tutuklu olduğu, ancak 2013’te hapisten kaçtığının tespit edildiği açıklandı.

Söz konusu kişinin sadece 2016 yılındaki saldırı değil, başka terör saldırılarının da planlayıcısı olduğunun tespit edildiği bildirildi. Irak Başbakanı Kazimi de El Zobai’nin yakalandığını resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Irak istihbaratı son olarak 11 Ekim tarihinde de IŞİD’in önde gelen isimlerinden Sami Casim isimli teröristi yine Irak dışında düzenlenen bir operasyonla yakalamıştı. Casim’in Türkiye’de yakalandığı iddia edilmişti.

VOA tarafından geçilen Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak En Kanlı Saldırının Failini Yakaladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.