DOLAR

32,4140

0.19%
EURO

35,0645

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,29

0,21%
BİST 100

0,21%
Interfresh Eurasia Fuarı Hatay`da tanıtıldı

Interfresh Eurasia Fuarı Hatay`da tanıtıldı

ABONE OL
19:09 - 09/08/2019 19:09
Interfresh Eurasia Fuarı Hatay`da tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antexpo A.Ş tarafından yaş meyve sebze ihracatını artırmaya yönelik Antalya’da bu yıl ikincisi düzenlenecek Türkiye’nin en büyük, uluslararası “Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı”nın tanıtımı Hatay’da gerçekleştirildi.

Antakya’nın tarihi Savon Oteli’nde düzenlenen Fuar tanıtım toplantısına Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanı Nejdat Sin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ve sektördeki firma temsilcileri katıldı.

Antexpo A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, firma olarak Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Antalya Expo Center (ANFAŞ) da geçen ilki yapılan “Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı”na 26 ülkeden alım heyetleri ve ziyaretçilerin katıldığını anımsattı.

Antalya ve Antakya bölgesinin Türkiye’nin yaş meyve sebze merkezi olduğunu ifade eden Özer, Antalya ve Antakya’nın da içinde bulunduğu Akdeniz coğrafyasını yaş meyve sebze ihracatı fuarcılık sektöründe merkez yapmak istediklerini kaydetti.

Antalya’nın başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Afrika ülkelerine yaklaşık 4 saat uçuş mesafesinde olduğunu, Antalya’dan 255 noktaya uçuşlar yapıldığını dile getiren Özer, bu coğrafyada yaklaşık 2 milyar insana hitap ettiklerini kaydetti.

Yaş meyve sebze fuarcılığının stratejik sektör olduğunu ve destek verilmesini isteyen Özer, fuara katılan firmaların 2 milyar Euro’nun üzerinde cirosu olduğuna dikkat çekti. Özer, ”Yaş meyve sebze ve fuarcılık stratejik sektör. Bu sektör desteklenmeli. Bu alanda Dünyanın en büyük fuarı olan Almanya’daki Fruit Logistica Fuarı’na alternatif olmayı hedefledik. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada benzer bir etkinlik yok. Yunanistan’ın Selanik kentinde 13. kez düzenlenen fuarı 3 kat geçerek ilk fuarımızda büyüdük” dedi.

Bunun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Özer, şöyle devam etti.

”Bu yıl 30’dan fazla ülkeden alıcı ve fuar katılımcılarını Türk üretici ve ihracatçılarıyla buluşturmayı hedefledik. Fuara KOSGEB desteği bulunuyor. Metrekare başına yüzde 50 devlet desteği var. Ancak bu destek sınırlı. Fuara katılmak isteyen firmalar bir an önce başvurmaları gerekiyor.”

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanı (AKİB) Başkanı Nejdat Sin de , fuarları desteklediklerini ve önemsediklerini belirterek, AKİB olarak Dünyanın en önemli uluslararası fuarlara milli katılım organizasyonları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sin, ”Biz ülkemizde çok kaliteli ürünler yetiştiriyoruz. Ürünlerimizin ve ülkemizin tanıtımını yapmalıyız” dedi.

Toplantıda, Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistikle ilgili ihracat verileri ve Türkiye’nin bu alanda bölgesel alandaki son durumu, Üretimi ve ihracatı arttırma politikaları kapsamında uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi ele alındı.

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.