İNSANLAR SADECE FİZİKSEL DEĞİL, DUYGUSAL OLARAKTA YORULABİLİR

ABONE OL
00:14 - 02/12/2022 00:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Duygularımız vücudumuzun bir parçasıdır. Duygular olmadan yaşamak, eksik yaşam demektir.

Hepimizin mutlaka günlük hayatta, Duygusal olarak birtakım yorgunlukları   oluyor. Çünkü, sadece insanlar fiziksel olarak tükenmez.

Zihinsel olarak da yorgunluk yaşayabilir. Modern hayatın ve Teknolojinin hayatımıza girdiği günden bu zamana kadar, çoğumuz bu hayat içerisinde duygusal yorgunluk yaşamaya maruz kalıyoruz.

Yoğun streslerimiz, Endişelerimiz, Trafikte oluşan kuyruklar, iş yoğunluklarımız gibi birden fazla sorumluluk, dinlenmemize fırsat vermediği gibi hepimizin belli bir yaşam sürecinde başına gelen bu durumlar karşısında zihnimizin fiziksel ve duygusal şekilde yorulmasına neden olmaktadır. Tüm bunların en büyük nedeni ise, Aşırı streslerimiz ve zihnimizde olan endişelerimizdir.

Bu nedenle insanlar yaptıkları hiçbir işten keyif alamazlar, devamlı negatif düşünceli olurlar.  Örneğin, Hastanede sürekli stres altında çalışan doktorlarımız, hemşirelerimiz mesleği gereği devamlı bir ölüm riski ile ilgili bir branşta çalıştıkları için bu kişilerde duygusal yorgunluk sıklıkla karşılaşılan bir durum söz konusu olabiliyor.

Duygusal yorgunluğun sonucunda insanlarda oluşan bir takım olumsuz etkilerin başında dikkat eksikliği ve unutkanlık gelmektedir. Bu durumda insanlar, bilgilerini akılda tutmak ve yerine getirmekte oldukça zorlanabilirler.

Genelde duygusal yorgunluk, Kendini ihmal eden insanlarda, beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyen, yalnız yaşayan, çoğunlukla da utangaçlık, sıkılganlık gibi sorunları olan ve kimse ile yakın ilişki kuramayan kişilerde, derdini paylaşacak hiç kimseleri olmadıkları için duygusal yorgunluk riski çok daha fazla görülmektedir.

Duygusal yorgunlukla başa çıkabilmenin en güzel nedenleri, Kendimize zaman ayırarak, kendimizi değerli kılarak, huzur bulmaktır. Örneğin, sıkıldığımız zaman küçük bir seyahate çıkmak, sevdiğimiz müziği dinlemek, bisiklet sürmek, sevdiğimiz yemeği yapmak, resim yapmak, kitap okumak, toplumsal faaliyetler içinde olmak. (Sanat, kültür, tiyatro,) çok fazla sorumluluklardan kaçınmak, istemediğimiz bir şeye hayır diyebilmek, çok fazla internette zaman geçirmemek, enerjimizi düşüren negatif İnsanlardan uzaklaşarak ve endişelerden kurtularak, tüm bu durumların farkına varıp mücadele edersek, yaşadığımız hayatın yorgunluklarından kurtulmuş oluruz.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.