İNSAN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞABİLMELİ…

ABONE OL
23:51 - 14/04/2023 23:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimiz için yaşanılan zorlu hayat şartlarında çok kısa olan ve AN ‘an ibaret olan ömrümüzde, küllerinden yeniden doğmak pek kolay olmasa bile, ayakta kalmayı başarmak, inancımızı, insanlık ve sevgi yolunda iyi birer insan olarak kullanmak, yaşadıklarımızdan ders alarak yolumuza devam edebilmek, yaşanılan her türlü iyi ya da kötü olaylardan İsyan etmeden teşekkür edebilmek bizler için en güzel erdemdir.

Hepimizin bildiği gibi Hayatımızla mücadele etmek bizlere yaşamın sunduğu bir sınavdır. Umudumuz sayesinde, Hepimiz yaşamak ve hayatta kalabilmek, küllerinden yeniden doğabilmek, birtakım zorlukları aşabilmek için çaba harcıyoruz, emek veriyoruz.

Çünkü, Emek olmadan hiçbir şeyin karşılığını hayat bizlere sunmadığının bilincindeyiz. Hayat   zorlukla mücadelelerle doludur. Yaşadıklarımız Her ne olursa olsun ister acı ister tatlı olsun hepsi bizden en güzel dersimizi veya şeklimizi almamız içindir.

Bazen kor gibi ateşlerde yanar gibi oluyoruz, bazen de doğada adeta tertemiz bir arada nefes alabiliyoruz. Kendimize gelebilmemiz için çok sınavdan geçiyor ve birçok tecrübe kazanıyoruz. Sonunda bizleri biz yapan değerlerimizle şekilleniyor, kendimize geliyoruz.

Oysaki, Mücadelelerimizden vazgeçtiğimiz her an, her şeyin bittiği andır. Yaşam bazen hepimizin başına iyi ya da kötü olaylar getirebiliyor. Bu olaylardan pes etmek değil, içimizde yaşattığımız umudumuzla yaşam mücadelelerimizle küllerimizle birlikte yeniden doğabilmektir hayat. Tıpkı, 6 Şubat’ta yaşanılan yüzyılın en büyük deprem felaketinde, Hepimizin Milletçe, İnsanca, Dostça, Kardeşte canımız yandı. Sevdiklerimizi kaybettik.

Hayata küsüp kendimizle baş edemez duruma geldik. İçimizde var olan yaşama Umudumuza birlikte, Hayat Bizlere her ne zorluk yaşatırsa yaşatsın, yaşanılan bunca zorlukların üstesinden gelebilme gücüne sahip olduğumuzu   farkına varabildik. Unutmayalım ki, hayat bizlere hangi zorluklarla sınarsa, bunlar bizlerin İmtihanı oluyor kabul edelim ve teşekkür edelim.

Hayatta biten her şey başlayan başka bir şeydir hayallere yer açmak demektir Yeter ki, umudumuzu yitirmeyelim umutlarımızın gerçekleşmesini istiyorsak peşinden koşalım. İnsan umut ettiği sürece yaşar. Yaşamak için umut etmek gerekir. Buna mecburuz.

Hayata küsemeyiz. Kırılsak ta, üzülsek te, her seferi de toparlanıp küllerimden yeniden doğmalıyız.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.