İngiltere’de ne oluyor?

İngiltere’de ne oluyor?

ABONE OL
15:02 - 24/03/2021 15:02
İngiltere’de ne oluyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şimdi yeni bir yasa daha da sert ve ağır cezalar geliyor

İngiltere’de durum karışık .

Seyahatlar ne zaman başlatacak henüz bilen yok!

30 Haziran’a  kadar yurt dışına seyahat etmek isteten İngilizler yakında 5.000 sterlin para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, hükümetin Nisan ayında uluslararası seyahati gözden geçirme ve muhtemelen 17 Mayıs’tan itibaren izin verme konusundaki orijinal planının hala yürürlükte olduğunu söyledi.

Hancock, “ durum yeniden kötüleşirse, seyahat cezası bundan yasaya dahil edilecektir .  Uluslararası seyahate izin vereceğimiz en erken tarih … 17 Mayıs.  Bu değişmedi, ”dedi

Hancock, hükümetin tatil ve seyahatler hakkında nasıl  karar alacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Sağlık bakanı , “Bunun nedeni, bu üçüncü dalganın Avrupa’nın bazı bölgelerinde yükseldiğini görüyoruz ve ayrıca yeni varyasyonlar görüyoruz ve İngiltere’de kaydettiğimiz ilerlemeyi korumamız çok önemli” dedi.

Ancak piyasalar yine son derece gergin duruma geldi . Mayıs satışları için müşterilere geri ödemeler söz konusu  .

TUI, easyJet ve British Airways gibi İngiltere’nin büyük havayollarının ve tur operatörlerinin hisseleri hemen birkaç puan düştü.

Sağlık vakanı Hancock, “insanların iş veya eğitim gibi belirli bir neden olmadan yurtdışına seyahat edip edemeyeceklerini 12 Nisan’da bir hükümet tarafından değerlendireceğini söyledi.

Ancak piyasalarda ciddi bir  belirsizlik oluştu ; Hükümetin 17 Mayıs’tan itibaren yaz seyahatine yeşil ışık yakacağına dair umutlar da yavaş yavaş azalıyor .

Uzmanlara göre Avrupa’daki havayolları ve seyahat endüstrisinin tümü  artık ikinci bir kayıp yaza hazırlanmak zorunda kalacak gibi bir hava oluştu .

Geçen yıl seyahat kısıtlamalarının yarattığı tahribatı milyarlarca dolar borç alarak atlatmaya çalışan şirketler ne yapacak ?

Yeni borçlanma ihtiyacı olabilir.
Geçen  yıl pandemiden dolayı 166 satış  mağazasını  kalıcı olarak kapatan  İngiltere’nin en büyük tur  operatörü TUI, şimdi 48 mağazasını daha kapatma kararı aldı.

Darbe üzerine darbe:

5.000 sterlin para cezası gibi söylemler piyasaları sarstı .
TUI, piyasalara yönelik olarak Covid-19 salgını nedeniyle “benzeri görülmemiş bir baskı ile karşı karşıya” olduğunu söyledi.
TUI’den yapılan açıklamada: “İster cadde üzerindeki bir mağazada, ister telefonla veya çevrimiçi olsun, mükemmel müşteri hizmeti sunmak için en iyi konumda olmak istiyoruz ve hizmet kalitemiz ile müşterinin gönlünde yer edinmeye devam etmek istiyoruz” denildi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.