İmranlılar Almanya`da Belediye Başkanı Murat Açıl ile buluştular

İmranlılar Almanya`da Belediye Başkanı Murat Açıl ile buluştular

ABONE OL
11:54 - 02/11/2019 11:54
İmranlılar Almanya`da Belediye Başkanı Murat Açıl ile buluştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Sivas İmranlı’lar Almanya’da düzenledikleri İmranlı Dayanışma Gecesinde Belediye Başkanları Murat Açıl ile bir araya geldiler.

Binali Karakuş’ un Offenburg’ta ve Şemsettin Güneş’ in de Bergisch Gladbach kentinde organize ettikleri İmranlı Dayanışma Gecesinde çok sayıda Sivaslı ile İmranlı Belediye Başkanları CHP’li Murat Açıl ve SIMDEF Başkanı Murat Yıldırım ile   bir araya gelerek hasret giderdiler.

Serpil Çelikmert’ in sunuculuğunu yaptığı Bergisch Gladbach ‘taki gecede başkan Murat Açıl şöyle konuştu:

1948 yılında ilçe olan aynı zamanda benim doğduğum topraklar İmranlı’da o zamandan bu yana hiçbir gelişme olmamış ve yatırım yapılmamış ve de tek başına bırakılmış. Bu nedenden dolayı Türkiye’nin çeşitli şehirlerine özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere ve aynı zamanda yurtdışına büyük göç vermiştir. Şu anda dünya çapında 300 bin İmranlı yaşamakta.  İmranlı’da 71 yıl sonra CHP olarak seçimleri ilk kez kazandık.  21 Milyon borçla belediyeyi devir aldık. Türkiye’deki çoğu belediyeler borcun içindeler.  Bu arada üzerimize ağır ve büyük yükün geleceğin bilincindeydik. Belediye çalışanlarının aylıklarını zor ödüyorduk. İlk işimiz eksik yol haritasını çıkardık ve öylece çalışmalarımıza başladık.  Biz Kızılırmak’ın doğduğu kenti bir dünya markası ve cazibe merkezine dönüştürmek için bu yola baş koyduk”.

dig

Başkan Açıl sözlerine şöyle devam etti:

“Biz düşündüğümüz yaşam biçimimizi gerçekleştireceğiz. Herkese eşit anlamda güzellik dağıtacağız.

Kısa bir dönem içerisinde yaptığımız bazı çalışmalarımız: Hasret Gültekin Parkı açtık. Kaldırımları genişlettik.  IBB ile kardeş şehir olduk. İmranlı Kültür Sanat Festivali yaptık. Kızılırmak kenarında bir kent oluşturacağız. Hedefimiz İmranlı ve Zara’yı il yapmaktır”

Daha sonra SIMDEF, Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu, Başkanı Murat Yıldırım bir konuşma yaparak şunları söyledi:

Derneğimiz SIMDEF 2010 yılında kuruldu ve şu anda 18 bin kayıtlı üyesi bulunuyor. Amacımız üyelerin ve köylerin bir birileriyle tanışması ve kaynaşması. Örneğin: Köyler arasında futbol turnuvası düzenledik.  Kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve sizlerin aranızda olabilmek için yurt dışına ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik dedi.

Genel Sanat Yönetmeni, Bin Yılın Türküsü ve Yol Bir Sürek Binbir projelerine imza atan ve aynı zamanda İmranlılı olan Necati Şahin şöyle konuştu:

“Eğer bir halayda başı kadın çekiyorsa bilin ki o kültürde barış vardır, sevgi vardır ve huzur vardır. O kültürde kimseye zarar gelmez. Burada onu sergiliyoruz canlar. Savaşı erkekler çıkarır kadınlar barışı getirir. Yurtdışında yaptığımız etkinliklerde Aleviliği, Pir Sultan Abdalı ve Yunus Emre’yi Avrupalılara anlattık”.

 

Gecede şu sanatçılar sahne aldılar: Cengiz Özkan, Metin Öztem, Süleyman Turan, Eren Turan, Necla Saygılı, İpek Reçber, Çiğdem Elmas, Cemal Yıldırım ve Ozan Olgun.

Gece halaylarla son buldu.

ha-ber.com/Hüseyin Gül /Bergisch Gladbach
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.