*** İmamlar için eğitim kursları verilecek

*** İmamlar için eğitim kursları verilecek

ABONE OL
15:32 - 14/01/2009 15:32
*** İmamlar için eğitim kursları verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İmamlar için eğitim kursları verilecek

Almanya’da görev yapan imamlar için bu yıl içinde bazı büyük kentlerde, sosyal hayatın ve siyasi yapının öğretilmesi amacıyla eğitim kursları düzenlenecek

Katolik ve Protestan kiliseleriyle Alman-İslam Birliği’nin işbirliğinde Frankfurt kentinde düzenlenmesi planlanan eğitim kurslarının koordinatörlüğünü yapan Katolik kilisesi yetkilisi Brigitta Sassin, kursların içeriğini Müslüman temsilcilerle birlikte konuşarak hazırlamak istediğini belirtti. İmamların hangi konularda daha fazla bilgi edinmek istediklerini öğrenmek amacıyla onlarla bir araya gelmek istediğini ifade eden Sassin, imamların bu kurslara katılmalarını sağlamak için güven yaratıcı önlemler alınması gerektiğini, bunun da ancak imamların projeye dahil edilmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.
    

Başkent Berlin’de ve Münih kentinde de ekim ayı içinde bu tür kursların düzenlenmesi planlanıyor. Berlin’de bu kursların düzenlenmesinden Almanya Müslüman Akademisi’nin, Münih’teki kurslardan Sosyal İşler Dairesi’nin sorumlu olacağı bildirildi.
    

Bir yıl sürmesi öngörülen eğitim kurslarının Federal Göç ve Mülteci Dairesiyle AB uyum fonu tarafından desteklenmesi öngörülüyor. Münih’teki kurslar kısmen Bavyera eyalet hükümeti tarafından finanse edilecek. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.