*** ”İmamlar Almanya’da yetiştirilsin”

*** ”İmamlar Almanya’da yetiştirilsin”

ABONE OL
16:56 - 20/03/2009 16:56
*** ”İmamlar Almanya’da yetiştirilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”İmamlar Almanya’da yetiştirilsin”


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) diyalog sorumlusu Bekir Alboğa, imamların Almanya’daki yüksek okullarda eğitilmelerini istedi

Alboğa, Alman ikinci televizyonu ZDF’de yayınlanacak ”Forum am Freitag” (Cuma Forumu) programında, imamların Almanya’daki yüksek okullarda yetiştirilmeleri için İslam teoloji kürsülerinin oluşturulmasını talep ederken, bunun İslami derneklerle birlikte yapılması gerektiğini söyledi.

Bu konuda yapıcı ve ciddi görüşmeler yapıldığında sonuca varılacağını ifade eden Alboğa, imamların cemaatlerde çok yönlü görevleri üstlendiklerini ve böylelikle sorumluluk taşıyan bir işlevleri olduğunu, bundan dolayı imamların diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi yüksek okullarda kalifiye eğitim almaları gerektiğini kaydetti.

Bunun hayata geçirilmesine kadar geçecek süre içinde Almanya ile Türkiye arasında imamlara verilen eğitimin de geliştirilmesini isteyen Alboğa, DİTİB’in imamların yetiştirilmesi için Almanya’da bir akademiye destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Alboğa, söz konusu eğitim yerlerinde vaizlerin de yetiştirilip yetiştirilemeyeceği şeklindeki bir soruya karşılık, ”Tabii, bu doğal bir şey” dedi.

Televizyon programında, Almanya’daki camilerde yaklaşık iki bin imamın görev yaptığı bildirildi.


(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.