*** İlk Türk Belediye Başkan adayı

*** İlk Türk Belediye Başkan adayı

ABONE OL
15:23 - 02/02/2009 15:23
*** İlk Türk Belediye Başkan adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İlk Türk Belediye Başkan adayı


Almanya’da ilk defa bir Türk Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi

7 Haziran 2009 tarihinde Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Hamm şehrinde yapılacak olan yerel seçimlerde Alişan Şengül isimli Türk, Alman Sol Parti tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Toplam nüfusu 180 bin olan ve yaklaşık 40 bin göçmenin yaşadığı ve bunlardan 12 bin kişinin de Türk olduğu Hamm Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Alişan Şengül, 1969 Pülümür Türkiye doğumlu. Federal Almanya’ya 1977’de Türkiye’den göç eden ve eğitimin Almanya’da tamamlayarak yüksek mühendis olan Alişan Şengül, 2005 ile 2007 yılları arasında WASG’nin parti sözcüsü olarak görev yaptı.

Alman Sol Parti tarafından Hamm Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Şengül, "Partim tarafından aday gösterilmem beni çok mutlu etti. Biz, Sol parti olarak diğer denenmiş partilere kıyasla daha samimi bir politika izlemekteyiz. Sosyal kısıtlamaların arttığı, işsizliğin yükseldiği Almanya’da göçmen kökenli birisi olarak benim aday gösterilmem partimini göçmenler politikasında ne kadar samimi olduğun ortaya koymaktadır" dedi.

M. Sefa DOĞANAY – ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.