İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ

ABONE OL
12:12 - 14/08/2022 12:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yurdumuz ve yurdumuz insanı Cumhuriyet Tarihimizin en ağır ekonomik koşullarını yaşıyor.

Zaman; yurdumuzun ve yurdumuz insanını yanında durmak ve dayanışma zamanıdır.

Bu konuda en büyük görev Millet İttifakı bileşenlerinin yönettikleri belediyelerindir.

Üreten halkımızın yanında olmak ve onların üretmelerinin kesintiye uğramaması için bütün olanaklarını kullanmak zorunluluktur onlar için.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a konuk oldular ve bu konuyu gündemin başına aldılar.

Görüş ve bilgi alışverişi, dayanışma, kentlerin sorunları, deprem, orman yangınları, salgın hastalık, çetin geçeceği kesin olan kış ayları için açmayı planladıkları Kara Kış Fonu, ekonomi, beslenme gibi, yurdumuzun ve yurdumuz insanının gündemindeki en ağırlıklı konuları tartıştılar.

Belediye başkanları adına ortak açıklamayı ev sahibi Tekirdağ Belediye Başkanı yaptı ve;

“Toplantımızı ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik tablo, tarım ve hayvancılığa cazibe kazandırılması noktasında kırsal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü, su kaynaklarının verimli kullanımı ve çevre kirliliğinin önlenmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, küresel iklim değişikliği ile mücadele ve geleceğimiz için yeni nesil eğitim modelleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk.” dedi.

Belediye başkanları toplantılarını İzmir İktisat Kongresi’ne göndermeyle İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi olarak adlandırdılar.

Şu gerçeğin altı koyu çizgiyle çizildi:

„Yurdumuzun ve yurdumuz insanının ekonomik yaşanan ağır tablo yurttaşlarımızın sırtında, taşınamayacak denli ağırdır. Bu ağırlık gün geçtikçe artıyor. Bu ağır koşullar belediyeleri de zorlamaktadırlar. Bu ağır koşullar belediyeler için de son derece ciddî ve sıkıntılıdırlar. Tüm bu olumsuzluklara karşın belediyeler olarak yurttaşlarımızın içinde bulundukları olumsuz yaşam koşullarını en düşük düzeyde tutmak bilinci ve sorumluluğundayız. Bu konuda hiçbir özveriden kaçınmamaya kesin kararlıyız. Cumhuriyet tarihimizin en ağır ekonomik koşullarının yaşamasına, maliyetlerin her gün katlanarak artış göstermesine karşın; ekmek, ulaşım, su gibi temel konularda, diğer gider kalemlerimizden ayırdığımız olanaklarla halkımızın yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. “

Büyükşehir belediyeleri, halk belediyeciliğini uygularken yatırımlarını da aksatmadan, planlı ve büyük bir istekle sürdürmek zorundadırlar.

Bu yatırımların en önemlisi yurttaşa verilen destek olmalıdır.

Toprak ve hayvan tarımıyla uğraşan insanlarımıza verilen, verilecek destek halk belediyeciliğinin en başında yer alan görevdir. Olmalıdır. Sürdürülmelidir.

Bu zorlu yaşam koşullarını aşmanın tek yolu toprak ve hayvan tarımına verilecek destektir.

O alanda üretim kesintiye uğramaz ya da durmazsa; kesintiye uğramasına ya da durmasına neden olan koşullar ortadan kaldırılırsa yurt da nefes alır, yurttaş da.

Sağlık çalışanlarının içinde bulundukları koşullar da son derece olumsuzdur.

Bu olumsuzluk yurdumuzu ve yurdumuz insanını da olumsuz olarak etkiliyor.

Bu alanda yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılmaları da yaşamsal değerdedir.

Doktorlar ülkeyi terk ederlerken diğer sağlık çalışanları da daha rahat yaşam koşulları arayışındalar.

Bu durum yurdun sağlık alanında çok çetin bir gelecekle karşı karşıya olduğunu apaçık bir biçimde sermektedir gözlerimizin önüne.

Eğitim alanında ne durumda olduğumuzu ne yazmaya ne de anlatmaya gerek var.

Orada da içler acısı bir durumda yurt ve yurdum insanı.

Elini nereye atsan, elinde kalıyor.

İler, tutar yeri kalmadı yurdun son 20 yılda, kifayetsiz muktedirin ellerinde.

Deveye çevirdi yurdumuzu kifayetsiz muktedir.

Doğru bir tarafı kalmadı.

Eğri, büğrü oldu bu kifayetsizin ellerinde.

Yurdumuzu ve yurdumuz insanını onun bu kifayetsiz ellerinden kurtarmak cumhuriyet tarihimizden aldığımız sorumluluk ve görevdir.

Geleceğimiz için umulu olmak istiyorsak da kurtulmalıyız bu ellerden.

Bu ellerden kurtulursak bütünleşiriz de…

Yılmadan! Kararlı! Bilinçli! Sorumlu!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.