*** İki okul domuz gribi nedeniyle kapatıldı

*** İki okul domuz gribi nedeniyle kapatıldı

ABONE OL
17:41 - 06/07/2009 17:41
*** İki okul domuz gribi nedeniyle kapatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İki okul domuz gribi nedeniyle kapatıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de ve Bavyera eyaletinin Bayreuth kentindeki iki okul, öğrencilerde domuz gribi tespit edilmesi üzerine bir hafta süreyle kapatıldı

Berlin Sağlık Dairesi, 8 öğrencinin domuz gribine yakalanması nedeniyle Alexander-von-Humboldt okulunun bir hafta kapatılacağını, öğrencilerde ”hafif grip belirtileri” bulunduğunu ve evlerinde Tamiflu ilacıyla tedavi gördüklerini açıkladı.

Hastalığa yakalananların sayısının artabileceği ifade edilen açıklamada, şimdiye kadar okuldaki 80 öğretmen ve öğrencinin muayene edildiği kaydedildi.

Okuldaki ilk vaka 11. sınıfa giden bir kızın domuz gribine yakalandığı şüphesiyle doktora gitmesiyle perşembe günü ortaya çıkmıştı.

Bayreuth Sağlık Dairesinden yapılan açıklamada da, Richard-Wagner okulunda iki kız öğrencide A/H1N1 virüsü tespit edildiği ve okulun bir hafta kapatılması kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, kız öğrencilere virüsün nereden ve kimden bulaştığının bilinmediği, virüsün yayılmaması için tedbir olarak okulu kapatma kararı alındığını ifade edildi.

(A.A) Erbil BAŞAY  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.