İKİ FARKLI ALLAHU EKBER!

ABONE OL
19:43 - 05/11/2020 19:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kaç gündür heyecanla, kâh umutla, kâh umutlarımız tükenerek, kâh sevinç gözyaşları ve şükürle, kâh yine gözyaşlarıyla ama büyük bir acıyla İzmir’deki insanlığı, insanı izliyoruz ekranlarda…

O küçücük, dünya güzeli yavrunun enkazdan çıkarıldığı an yükselen, “Allahu Ekber” nidaları karşısında düşünmeden edemedim.

Gerçi buna karşı çıkan, kınayanlar da var lakin böyle bir anda değil de, ne zaman dile gelir ki Allah’ın büyüklüğü?! Kafa keserken mi?!

Günlerdir yarı aç, yarı uykusuz canla başla tüm güçleriyle bir tek can kurtarabilmek için uğraşan yüzlerce kişi bize, “Maide Suresinin, 32. ayetini hatırlatıyordu. Çünkü sağ olarak çıkardıkları her bir kişiyle, kendimiz, yakınlarımız kurtarılmış kadar sevinç yaşıyorduk. 91 saat sonra, çok şükür sağ salim çıkartılabilen ikinci dünya güzeli yavruyu da görünce, hıçkırıklarım şükürlerimle yarışır hale geldi. O sözde Müslüman olan, sözüm ona İslam adına İnsanların, hatta Müslümanların kadın, erkek, çocuk demeksizin kafasını kesen, keserken de, “Allahu Ekber” diye bağıran canileri, yani ayette sözü edilen tüm insanları da, insanlığı da öldüren katilleri düşündüm… Bir yanda, bir can kurtulduğunda, sevinçle, şükürle Allah’ın büyüklüğünü haykıran; diğer yanda öfkeyle, hırsla, canavarca duygularla can alırken haykıran… Allah’ın verdiği canı alırken, bir yandan da “Allah büyük” deme riyakârlığı… Allah’a ve büyüklüğüne inanan, O’nun verdiği canı alır mı sorusu, her zaman olduğu gibi yine geldi aklıma.

Bir yanda, minik bir yavrunun sağ olduğunu gördüğünde, kendi evladını görmüş, kendi evladını kurtarıp kavuşmuş gibi şefkatle elini tutan, sevgiyle, mutlulukla öpen kurtarma ekibinden birer baba… Bir başka yanda, hayvani bir duyguyla, cinsel canilikle, salyalar akıtarak, cinsel amaçları adına minik yavruların ellerini tutan, öpen iğrenç insanlar, babalar!..

İnsan karmakarışık oluyor, allak bullak oluyor. Bir yanı mutlulukla, hazla coşup şükrüne şükür katarken, diğer yanı nefretle, öfkeyle, iğrenerek lanetine lanet katıyor…

Aklıma bir de, o “İnşallah tüm şehir yıkılır, inşallah hepsi geberir” “İçki ve zinanın bol olduğu şehir, hak ettiler” vb insanlık dışı sözler edebilenler geliyor, kahroluyorum…

O şehirde, herkes mi içki içiyordu, herkes mi zina yapıyordu, başka illerde içki içen, zina yapan yok muydu, hele de o günahsız, masum yavruların ne günahı vardı?..

Ayrıca onlara neydi kimin ne yaptığı, ne içtiği. Bunun için hesap sorulacaksa ve bir ceza uygulanacaksa, bunu o kişiyi Yaratan, o yasağı koyan yapar; sen değil, senin haddin değil, sana düşmez bu. Hem kim bilir belki de bir nedenle affedecek onu yaratan. Sana ne, sana ne oluyor da, ölüm diliyor, sevinç duyuyorsun o insanların yaşadığı acılardan, ölümlerinden?

Belki de o lanet ettiğin, ölmelerini istediğin kişiler, herhangi bir nedenle Allah katında, senden daha değerli kişilerdir. Belki de, cehenneme gideceğini söylediğin ve dilediğin kişiler cennete gidecek, sen bu tavrın, bu insanlık dışılığınla cehennemin dibine gideceksin.

Bilemezsin!.. Takdirin sadece Allah’ın olduğunu bilmiyor musun?!! Üstelik siz nasıl Müslüman(!)larsınız ki Peygamberinizin, “Ölmüşlerin arkasından kötü konuşmayın” “Kimse için ölüm dilemeyin” önerileri hilafına hareket ediyorsunuz?

Ayrıca depremlerin nedeni içki ve zinaysa, tüm dünyanın yerle bir olması gerekmez mi?!

İzliyorsunuzdur mutlaka sizler de yaşanılan acıları, çaresizlikleri, çabaları, kurtulanlarla nasıl sevinildiğini, ölenlerle nasıl acı duyulduğunu, hele de o minik yavruları…

Nasıl bu denli duyarsız olabiliyorsunuz, nasıl bu denli acımasız olabiliyorsunuz, nasıl oluyor da hiçbir üzüntü yaşamıyor, üstelik sevinç duyabiliyorsunuz, insanın aklı almıyor.

Aslında insan demek yanlış siz gibilere, hayvan da diyemeyiz, çünkü hayvanlar da çok duyarlı insanların acıları ve bu nevi olaylar karşısında…

Sizler bir nevi yaratıksınız ama türünüz nedir, nasıl bir yaratıksınız?!

Hiçbir sınıfa koyamıyorum sizleri. Hiçbir türe benzetemiyorum…

Tüm bunlara sebebiyet verenleri, tüm bu olanlara duyarsız kalabilenleri, sorumsuzları da tabii!..

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.