İki Derneğin üyesi Öğretmenler Eğitim Seminerinde Buluştu

İki Derneğin üyesi Öğretmenler Eğitim Seminerinde Buluştu

ABONE OL
21:35 - 09/11/2022 21:35
İki Derneğin üyesi Öğretmenler Eğitim Seminerinde Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaletinde faaliyet gösteren NRW Türk Öğretmenler Derneği (TÖD) ve NRW Türkiyeli Öğretmenler Birliği ‘ne (TÖB) üye öğretmenler Meschede‘deki Hotel Hennedam‘ da bir eğitim seminerinde buluştular.

Friedrich-Ebert-Vakfının desteğiyle gerçekleşen ve Mehmet Tanlı‘nın organize ettiği Seminere 31 eğitimci katılımı oldu.

Seminer, TÖD ve TÖB başkanları Ayla Erfidan ve Zülfü Gürbüz‘ün katılımcıları selamlamasıyla başladı. Seminerde NRW TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz “Öğretmenlerin özlük hakları”, NRW eski TÖD Başkanı Şükrü Akarsu “Retorik, topluluk önünde konuşma sanatı”, Öğretmenler Souzan Mohammed ve Bahattin İltimur ‚‘‘Çok Dilli Eğitim ‘‘, Öğretmen Gülhan Efkar ise ‚‘‘Ebru kağıt süsleme sanatı ve tarihçesi “konusunda uygulamalı sunumlar yaptılar.

Anadil öğretmenlerinin hakları için mücadele veriyoruz

NRW TÖD Başkanı Ayla Erfidan, seminer hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bu tür öğretmen buluşmaları, seminerleri üyelerimizi birbirine kaynaştırıyor, son derece bilgilendirici oluyor ve birbirimizin mesleki tecrübelerinden istifade etmemizi, bilgi alışverişi imkânı sağlıyor’’.

NRW TÖB Başkanı Zülfü Gürbüz ise Semineri değerlendirirken şunları söyledi:

‘’Bu Seminerleri özellikle eyaletimiz NRW de sayıları 1000’i bulan, anadili dersi veren öğretmen arkadaşlarımız açısından çok önemli buluyorum. Yeni çıkan ya da planlanan yasaları onlara anlatıyoruz. Özlük haklarının, maaşlarının iyileştirilmesi için bir mücadele veriyoruz. İşte bunlara dair birçok bilgiyi onlara seminerlerde aktarıyoruz’’.

Tatäl beldesi Sauerland Meschede’ deki seminer katılımcıların semineri değerlendirmesi ve sunum yapan öğretmenlere verilen hediyelerle son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Meschede
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.