İki bin kişinin serveti 4,6 milyar kişinin servetinden fazla

İki bin kişinin serveti 4,6 milyar kişinin servetinden fazla

ABONE OL
15:20 - 20/01/2020 15:20
İki bin kişinin serveti 4,6 milyar kişinin servetinden fazla
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oxfam, dünyanın en zengin 2,153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi. Rapora göre herkes 100 dolarlık banknotlardan oluşan serverin üstüne otursa, dünyanın büyük kısmı yerde oturur, dünyanın en zengin iki kişisi uzayda otururdu.

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2,153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.

Raporda, “Eğer herkes 100 dolarlık banknotlardan oluşan servetlerinin üzerinde otursaydı, dünyanın büyük kısmı yerde oturuyor olurdu. Gelişmiş bir ülkede yaşayan orta halli bir kişi bir sandalye yüksekliğinde otururken, en zengin iki kişi uzayda olurdu” denildi.

Dünyanın en zengin kişisi olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un toplam serveti 116,4 milyar dolar seviyesinde. En zengin ikinci kişi olan Fransız Bernard Arnault ise 116 milyar dolarlık servete sahip.

Bugün Davos’ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.