İdlib’de hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu

İdlib’de hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu

ABONE OL
14:04 - 28/02/2020 14:04
İdlib’de hava saldırısında 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hatay Valisi Rahmi Doğan,” İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” dedi. Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan başkanlığında acil güvenlik toplantısı yapıldı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önündeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Elçilik önüne ilave polis kuvveti gönderildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” dedi.

Doğan’ın açıklamasının hemen öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, İdlib’deki gelişmelerle ilgili olarak acil güvenlik toplantısı yapılmıştı.

Reuters haber ajansı, iki Türk kaynağa dayandırdığı haberinde toplantının Rus ya da Suriye hükümet güçlerince Türk askerlerine yönelik saldırı nedeniyle düzenlendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan paylaşılan bilgilendirme notunda ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı gerçekleştirmiştir. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Hatay Valisi Doğan, “Şehitlerimizi ve yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeri aldık” dedi. Doğan AA’ya yaptığı açıklamada, yaralılarla ilgili kan ihtiyacı olmadığını da bildirdi. Doğan, “Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum” ifadesini kullandı.

Doğan, TSK’nin İdlib’deki Baylon bölgesinde saldırıya uğradığını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise hayatını kaybeden Türk askerlerinin sayısını 34 olarak duyurdu.

Bu arada İdlib’deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

Ana muhalefet partisi CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da parti yönetimince bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Hatay vekilleriyse bölgeye gönderildi. CHP yarın da olağanüstü MYK toplantısı yapacak.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yarınki il, ilçe ziyaretleri programlarını iptal ederek Ankara’ya dönme kararı aldı. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefon görüşmesi yaptı.

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison’a Rusya’nın Türk askerlerine saldırdığı iddiaları soruldu. Hutchison, gelişmelerden haberdar olmadığını belirtti, “Ancak bu iddialar doğruysa, kimin güvenilir bir ortak olup olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve herkesin gördüğünü yürekten umuyorum” dedi.

Hutchison, “Umarım cumhurbaşkanı geçmişte olduğu kadar gelecekteki müttefiki olduğumuzu ve (Rus hava savunma sistemi) S-400’lerden vazgeçmesi gerektiğini anlamıştır. Rusya’nın ne olduğunu, şu anda yaptıklarını görüyorlar. Ve eğer Türk askerlerine saldırıyorlarsa, bu saldırı bu iki ülke arasında olan her şeye ağır basar” diye konuştu.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.