İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki

İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki

ABONE OL
16:05 - 08/11/2022 16:05
İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, haftasonu Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’e düzenlenen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İdlib’te yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı üç ayrı kampı hedef alan, 9 sivilin ölümü ve 70 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi.

Saldırıların, bölgede sükunetin korunmasına ve gerginliğin azaltılmasına yönelik çabalara zarar verdiğinin kaydedildiği açıklamada, saldırıların ayrıca insani durumun daha da kötüleşmesine yol açtığı belirtildi.

Dışişleri açıklamasında, “İlgili tarafları mevcut mutabakatlara riayet etmeye ve sivillere yönelik saldırılara son vermeye davet ediyoruz. Türkiye, bölgede sükunetin muhafazası, Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine kesintisiz şekilde ulaştırılması amacına yönelik çabalarını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

Haber ajansları, Suriye rejimi destekli Rus jetlerinin önceki gün İdlib yakınlarındaki kampları bombaladığını ve muhaliflerin bulunduğu kamplara yönelik saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Saldırı sonrası, isyancı grupların saklandıkları yerleri hedef aldığını söyleyen ve sivillere saldırdığını reddeden Rusya’dan ya da Suriye ordusundaki müttefiklerinden bir açıklamaysa gelmedi.

VOA tarafından geçilen İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İdlib Saldırısına Türkiye’den Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.