*** ”İçki tüketimi endişe verici boyutlarda”

*** ”İçki tüketimi endişe verici boyutlarda”

ABONE OL
17:29 - 04/05/2009 17:29
*** ”İçki tüketimi endişe verici boyutlarda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”İçki tüketimi endişe verici boyutlarda”

Almanya’da içki tüketiminin, özellikle gençler arasında hala endişe verici boyutlarda olduğu bildirildi

Alman hükümetinin uyuşturucuya karşı mücadele sorumlusu Sabine Bätzing, bugün Berlin’de yaptığı açıklamada, 2008 yılında 2007 yılında olduğu gibi çok sayıda gencin içki içerek hastanelerde yoğun bakıma alındığını belirtti.

Almanya’da 2007 yılında 10 ile 20 yaş arasında 23 bin 165 çocuk ve gencin aşırı alkol yüzünden hastaneye kaldırıldığını, bunun bir rekor olduğunu ifade eden Bätzing, 2008 yılında da bu sayının çok yüksek olduğunu, bu konuda daha fazla önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Aşırı içki tüketimi sorununun sadece gençlerde değil, yetişkinlerde de mevcut olduğunu belirten Bätzing, Almanya’da yaklaşık 10 milyon insanın aşırı derecede alkol tükettiğini ve yaklaşık 1,3 milyon alkol bağımlısı bulunduğunu söyledi.

Bätzing, içki tüketiminin çok az gerilemeye başladığını, ancak Almanya’nın bu alanda hala dünyada en fazla içki tüketilen 10 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, bunun, toplumda içkiye karşı fazla eleştirel yaklaşılmamasından kaynaklandığını kaydetti.

Bätzing, yeni yasaların faydalı olacağına da inanmadığını belirterek, bu nedenle en azından içki tüketiminde kontrollerin daha sıkı tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.