İÇİNİZDEKİ İYİLİK KADAR İYİ HAYATINIZ OLUR

ABONE OL
21:48 - 05/05/2022 21:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünya’ya gelirken hepimiz iyi birer insan olarak doğuyor ve hayata hep iyi taraflarından bakmaya çalışıyoruz.

Çünkü içimizde olan vicdan, merhamet, insan sevgisinden, iyiliklerimizden dolayı başkalarının hayatını da düşünmekten asla vazgeçemiyoruz.

Empati yapıyoruz, o üzülmesin bu üzülmesin, lalem ne der diye kırmadan, bozmadan yaşamaya çalışıyoruz. Bu nedenle hayatımızda birçok fedakârlık yaparak, insanları memnun etmekten kendi hayatımızı kaçırıyoruz.

Oysaki, bizler için yaşanmamış hayattan daha üzücü ne olabilir ki? Yeri geliyor canımız yanıyor, üzülüyoruz, ağlıyoruz, kendimizi unutup hayata küsüp kendimizi geliştirmeyi ve büyümeyi unutuyoruz.

Hepimiz her ne kadar eşsiz birer insan olsak ta, genellikle aynı durumları yaşıyoruz. Bazen de aynı dertlerden şikayetçi olup aynı dertlerden kederleniyoruz. Bunların tek nedeni içimizde, kalbimizde taşıdığımız iyilikler den ve insan sevgisinden kaynaklanmaktadır.

Çünkü insanoğlu yeryüzünde aklı ve iradesiyle var olan tek varlıktır. İnsanları mutlu etmek için aklını, kalbini.  İyilik yapmak için ise iradesini kullanarak zamanla kendimizin görevi haline getiririz ve böyle yaşamımıza devam ederiz.

Aslında   yaptığımız iyilikler kadar da güzel bir hayat yaşarız. Örneğin, Yardıma muhtaç birine zor gününde yardım etmek, yaşlıları ziyaret etmek, ölmüş birinin yakınına taziyede bulunmak, karşındakinin, yakınının hüznünü paylaşmak, maddi gücü olmayan birine para yardımı yapmak, en önemlisi de empati yaparak kendimizi karşı tarafın yerine koymak, en erdemli davranışlardır.

İyi olmak aslında hiç de zor değil. İyilik yaptığınız sürece kendinizi çok mutlu hisseder mutlu yaşarsınız. İyilik yapan her ya da geç iyilik bulur. Fakat yaptığınız bu İyiliklerin, yardımların karşılığını iyilik yaptığınız kişiden asla beklemeyin.

Sadece yaptığınız bu iyilikleri geleceğimizin teminatı olarak düşünün ve karşılığını hiç ummadığınız bir zamanda mutlaka bulacaksınız.

Sabahattin Ali’nin dediği gibi “içinizdeki iyilik kadar sizlere iyi bir hayat diliyorum”.

Kalbi sevgilerimle…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.