İbrahim Tatlıses yıllar sonra Berlin’i coşturdu

İbrahim Tatlıses yıllar sonra Berlin’i coşturdu

ABONE OL
21:02 - 04/10/2022 21:02
İbrahim Tatlıses yıllar sonra Berlin’i coşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
İbrahim Tatlıses yıllar sonra Berlin’i coşturdu

İbrahim Tatlıses, 19 yıl aradan sonra Berlin’de sevenlerinin karşısına çıktı. Konserde Almanya anılarını da anlatan Tatlıses, “Siz gurbetçilere çok şey borçluyum. Hep yanımdaydınız. Yıllar sonra yine karşınızdayım. Allah’ıma şükürler olsun. Çok zor günler geçirdik. Ama şimdi buradayım. Bu Almanya da size iyi bakmış. Ben Almanya’yı da severim ha” dedi.

AF Media organizasyonuyla Berlin’de Mercedes Benz Arena’da gerçekleşen konseri 5 bine yakın seyirci izledi. Çok sayıda Arap hayranı da İbrahim Tatlıses’i izlemeye geldi. Konser başlamadan önce sahneyi kaplayan siyah perdenin arkasından İbrahim Tatlıses’in sesi geldi. İbo Show programlarında “İbo cümlesi” olarak klasikleşen “Allah sizin belanızı verecek” sesi duyuldu. Binlerce hayranın alkış ve sevinç çığlıklarıyla perde yavaş yavaş açılırken, Tatlıses sahnenin önünde seyircileri ayakta karşıladı. ‘Yalan’ ve ‘Bir kulunu çok sevdim’ şarkılarıyla başlayan Tatlıses, seyirciyi ayakta selamladıktan sonra konsere oturarak devam etti. Şarkıların arasında sevenlerine hitap eden Tatlıses, Almanya’da konser vermeyi ve hayranlarını özlediğini belirtirken, “Siz gurbetçilere çok şey borçluyum. Hep yanımdaydınız. Yıllar sonra yine karşınızdayım. Allah’ıma şükürler olsun. Çok zor günler geçirdik. Ama şimdi buradayım. Bu Almanya da size iyi bakmış. Ben Almanya’yı da severim ha” dedi.

 

İbrahim Tatlıses yıllar sonra Berlin’i coşturdu

ALMANYA ANISI GÜLDÜRDÜ
Tatlıses, konser sırasında bir Almanya anısını da izleyicilerle paylaştı: “1970’lerde bir turne için ilk kez Almanya’ya geldim. Sokakta tek başıma dolaşıyorum. Bir vitrinde çok güzel bir gömlek gördüm. İçeri girdim. Gömleği işaret ediyorum ‘Almak istiyorum, kaç para’ diyorum. Adam bana bir şeyler anlatıp duruyor, vıdı vıdı konuşuyor. Ben anlamıyorum tabii. Ben de ‘Alacağım yahu kaç para’ diye ısrar ediyorum. O sırada bir Türk hemşerim geldi. ‘Abi hayırdır’ diye sordu. ‘Gömleği almak istiyorum, bu da bir şeyler söylüyor anlamıyorum’ dedim. Bizim gurbetçi de ‘Yav abi burası kuru temizleme, mağaza değil’ dedi. Meğer kuru temizlemeciymiş. Alamadan çıktık tabi.”

KÜRÇE ŞARKILAR DA SÖYLEDİ
Konserde Kürtçe şarkılar da seslendiren İbrahim Tatlıses, ‘Mavi mavi’ şarkısını söylerken ise Hülya Avşar’a gönderme yaptı: “Hülya duy beni. Buradan duy beni” diye seslendi. Konserin ortasında bir seyirci İbrahim Tatlıses’in oturduğu koltuğun tam karşısından sahneye çıkmaya çalışınca korumalar apar topar aşağıya indirdi. Bu sırada ses monitörleri de yere düştü. Tatlıses, korumalara seslenerek bir şey yapmamalarını ve konserden atmamalarını söyledi. Daha sonra genci sahneye davet etti. Urfalı hemşerisi olduğunu öğrenince, “Yav insan hemşerisine bunu yapar mı? Korkuttun beni. Az kalsın ayağımı parçalayacaktın. Ya üstüne bassaydın. Ama cesaretinden dolayı da kutluyorum seni” dedi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği İbrahim Tatlıses’in yıllar sonra Berlin’de verdiği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Kaynak:

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.