Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı

Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı

ABONE OL
11:54 - 05/10/2022 11:54
Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Florida Ian kasırgasının ardından toparlanmaya çalışıyor. Fort Myers gibi ağır darbe alan yerlerde temizlik çalışmalarının aylar sürmesi bekleniyor.

Fotoğraf albümleri… Mutfak eşyaları…Bisikletler…
Florida’nın Fort Myers Beach bölgesinde kasırganın geride bıraktığı enkaz arasında göze çarpan eşyalardan sadece birkaçı.

San Carlos adasının kıyısındaki yerleşim yerlerinin nerdeyse hepsi artık yaşanamaz halde. Sokakları ve evleri tanımak; birbirinden ayırt etmek pek mümkün değil.

Floridalılar’ın bazıları kasırganın ardından evlerindeki hasarı tespit etmek için geri geldiklerinde büyük bir yıkımla karşılaştı. Kıyıda daha çok mobil ve prefabrik evlerin bulunduğu bunun gibi bölgelerdeyse geride görecek pek bir şey yok. Konuştuğumuz Fort Myers sakinleri temizlik çalışmaları ve toparlanma sürecinin aylar hatta yıllar alabileceğini söylüyor. Bölgede hala yüzbinlerce kişi elektriksiz. FEMA kasırga mağdurlarına yardım sözü veriyor.

Elektrik hatları kasırga sonrası sağlam kalan yerleşimlere Pazar gününe kadar elektrik verilmesi amaçlanıyor. Ancak altyapıda onarım gereken yerlere uzun bir süre elektrik verilemeyecek.

Kasırga öncesi çoğu kişinin tahliye ettiği San Carlos terk edilmiş bir harabe.

Ohio’dan Florida’ya 26 saatte geldiklerini söyleyen Smith çifti, evlerinin durumunu merak edip gelen ada sakinlerinden. Çift evlerinin prefabrik olduğu için sigortası olmadığını ve bundan dolayı da yapıyı kurtarmak için evdeki ıslak eşyaları dışarı çıkarmaya çalıştıklarını söylüyor. VOA Türkçe’ye konuşan Brian Smith, “Komşumla benim aramda artık bir tekne var, düşünün. Göreceklerimize kendimizi hazırladık diye düşünmüştük ama böyle bir şeye nasıl hazırlanamazsınız ki. Evlerinden geriye bir şey kalmayan arkadaşlarım var” diye konuşuyor.

Yıkım bu kadar büyük olunca toparlanmak da zor. Emekli Steve Gum “iki ihtimal var” diyor: “Ya evi yıkacağız ve baştan başlayacağız ya da onarmaya çalışacağız. Henüz ne yapacağımıza karar verene kadar şimdiden para harcamak istemedik. Charley bununla kıyaslandığında küçücük kalır. Neredeyse yukardaki mutfak dolaplarına kadar su gelmişti. Yerleri nasıl kurutacaksınız? Yalıtım yapmanız lazım. Yapılacak çok şey var. O nedenle iyi karar vermek gerekiyor” diyor.

Photo Gallery:

VOA Türkçe Ekibi Kasırganın Vurduğu Florida’da

ABD’de tarihin en şiddetli ve en maliyetli hava olaylarından biri olan Ian Kasırgası, etkili olduğu Florida eyaletinde arkasında büyük bir enkaz bıraktı. VOA Türkçe ekibi kasırgadan en kötü etkilenen yerlerden Fort Myers kentinin kasırga sonrası halini görüntüledi

Arama kurtarma çalışmaları devam ettiği için yetkililer Fort Myers Beach’e yakın yerlerde yaşayanlara bölgeden bir süre daha uzak durmaları çağrısında bulundu.

Ada sakinlerinin tek tesellisi, bu bölgenin fırtına vurmadan önce büyük ölçüde boşaltılmış olması. Öte yandan enkaz altından cesetler de çıkıyor.

Bundan önce sayısız kasırga atlatan Floridalılar “yine toparlanırız” diyerek iyimserliği elden bırakmıyor. Ancak kasırgada yok olan evlerinde biriktirdikleri anıların telafisinin de zor olduğunu söylüyor.

VOA tarafından geçilen Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ian Kasırgası’nın Ardından Temizlik Çalışmaları Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.