*** “Hülleci” oyunu Hamburg’da sahnelenecek

*** “Hülleci” oyunu Hamburg’da sahnelenecek

ABONE OL
00:05 - 16/06/2019 00:05
*** “Hülleci” oyunu Hamburg’da sahnelenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Hülleci" oyunu Hamburg’da sahnelenecek

Reşat Nuri Güntekin’in ”Hülleci” adlı oyunu Almanya’nın Hamburg kentinde sahnelenecek

Yönetmenliğini Naci Özarslan’ın yaptığı ve Hamburg’ta bir amatör grup tarafından kurulan ”Theatermensch” tarafından sahnelenecek olan oyunda Mine Erdoğan, Cemalettin Zeyrek, Mehmet Terzi, Emine Yeşiltepe, Özlem Kurt, Devrim Varol, Ferman Karayiğit, Şükrü Erdoğan ve Özhan Şimşek gibi oyuncular yer alacak.

İlk provaya davet edilen gazetecilere oyunla ilgili açıklamalarda bulunan yönetmen Özarslan, ”Theatermensch”in yeni olmasına rağmen, grup içinde daha önce çeşitli oyunlarda rol alan başarılı oyuncuların olduğuna dikkati çekerek, Türkçe’nin yanı sıra gelecek dönemlerde Almanca oyun da sergileyeceklerini belirtti. Özarslan, ”Özellikle tiyatro grubumuzun adını Almanca seçtik. Almanya’da büyüyen ve buranın kültürünü almış, Türkçeyi de iyi konuşan bir nesil var. Bunlara da hitap etmek istiyoruz. Oyunlarımızda Almanca alt yazı da olacak” dedi.

hamb-hull-oyun-b.jpg

”Theatermensch”de proje yöneticisi olan Hasan Erdoğan da çok donanımlı bir ekiple izleyicilerin karşısına çıkmayı hedeflediklerini, çok zor koşullara rağmen Hamburglu sanat severlere kaliteli ve başarılı bir oyun sergilemeyi amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan ayrıca, herhangi bir yerden maddi destek görmediklerini, oyunun tümüyle ekipte yer alan kişiler tarafından finanse edildiğini kaydetti.

”Hülleci”nin ilk gösterimi 31 Ocak 2009 tarihinde Rudolf Steiner Haus, Mittelweg 11-12 no’lu adreste yerel saatle 20.00’de gerçekleştirilecek. (A.A) 

hamb-hull-oyun-z.jpg

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.