*** Hükümetin uyum politikasına eleştiri

*** Hükümetin uyum politikasına eleştiri

ABONE OL
22:19 - 08/09/2010 22:19
*** Hükümetin uyum politikasına eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Hükümetin uyum politikasına eleştiri

Alman Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başbakanı Renate Künast ve Sosyal Demokrat Parti milletvekili Aydan Özoğuz, hükümeti yabancıların uyumu konusunda yeterli çaba harcamadığı gerekçesi ile eleştirdi

Künast, Mainz kentinde yaptığı açıklamada, uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer’in zaman zaman güzel şeyler söylediğini, ancak şimdiye kadar hiç bir şey olmadığını, Başbakanlık’ta düzenlenen Uyum Zirvesi’nin güzel çekilmiş fotoğraflardan başka bir şey getirmediğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’nin de bugün kendini öven bir basın toplantısı düzenlediğini belirten Künast, Maiziere’nin SPD-Yeşiller hükümeti döneminde başlatılan ve Birlik partilerinin (CDU/CSU) karşı çıktığı uyum kursları hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Künast, bu konuda uyum kurslarının ve kreşlerin daha geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

SPD milletvekili Aydan Özoğuz da, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin uyum konusunda somut adımlar atmadığını belirtti.

Özoğuz, 2001 yılında SPD-Yeşiller koalisyon hükümeti döneminde bir göç komisyonunun oluşturulduğuna dikkati çekerek, ”Birlik Partileri ne yazık ki uyum konusunun, ülkenin ana konusu olduğunu anlayamadı. Bizim daha önce dile getirdiğimiz talepleri tekrarlamaktan başka bir şey yapmadı” dedi.

Hükümetin okullarda daha fazla göçmen kökenli öğretmeni görevlendirmek istemesinin yeni bir şey olmadığını ifade eden Özoğuz, hükümetin uyum kurslarını teşvik etmesine rağmen, özellikle birinci kuşağın bu kurslardan mahrum bırakılmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Hükümete daha mantıklı bir uyum politikası izlemesi çağrısında bulunan Özoğuz, bu konuda atılan olumlu adımlara SPD’nin destek vereceğini kaydetti.


(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.