***  Hristiyan Müslüman Barış Girişimi

*** Hristiyan Müslüman Barış Girişimi

ABONE OL
00:01 - 30/11/2007 00:01
***  Hristiyan Müslüman Barış Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

"UYUM ANCAK BİRLİKTE BAŞARILABİLİR!" 

Derneğin başkanlığını üstlenen Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Alman Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, bugün derneğin diğer üyeleriyle başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, kendilerini sivil bir girişim olarak gördüklerini belirterek, "Uyum ancak birlikte başarılabilir" dedi. Polenz, herkesi derneklerine üye olmaya çağırarak, tanınmış kişilerin de kendilerini desteklediklerini ve dernekleri tarafından hazırlanan 40 bin adet broşürün ülke çapında dağıtıldığını söyledi.

"Kiliselerin bu derneğin çalışmalarına katılıp katılmadığına" dair soruya karşılık Polenz, kiliselerin önce kendileriyle işbirliği yapmak istediklerini, daha sonra bu alandaki çalışmalarını ayrı sürdürmeye karar verdiklerini ifade etti. Yahudi cemaatlerine de derneğe katılma çağrısı yapan Polenz, "Köln kentinde cami inşaatına karşı çıkılması nedeniyle mi yeni etkinlikler düşünüldüğü" sorusu üzerine de "Buna kısaca cevap verebilirim; derneğimizin etkinlikleri bu tartışmalardan çok daha eskiye dayanıyor" diye konuştu.

DİTİB Yönetim Kurulu üyesi Ayten Kılıçarslan da İslamiyet’in barış, adalet ve hoşgörüye büyük önem verdiğini belirterek, İslamiyet’in her türlü şiddete karşı olduğunu ve dünyadaki tüm insanların ve varlıkların sevilmesini istediğini söyledi. Almanya’da yaşayan insanların farklı din ve kültürlere sahip olduklarına işaret eden Kılıçarslan, ancak ülkedeki tüm insanların ortak bir geleceği olduğunu, bu nedenle insanların sevgi ve hoşgörüyle birbirlerine yaklaşmaları gerektiğini belirtti. Kılıçarslan, ülkede yaşayan Müslümanlara da çağrıda bulunarak, sosyal faaliyetlere katılmalarını, çabalarını kamuoyuna yansıtmalarını ve olumlu izlenimler bırakmalarını istedi.

Hristiyan-İslam Diyaloğu Koordinasyon Konseyi (KCID) Başkan Yardımcısı Ali Nihat Koç da Müslüman ve Hristiyanları ilgilendiren konularda faaliyet gösterdiklerini, bu konulardan en önemlisinin de uyum olduğunu belirtti. Almanya’da İslamiyet hakkında hala ne kadar az bilgi sahibi olunduğuna şaşırdığını da ifade eden Koç, farklı din ve kültürden insanların birbirleri hakkında çok az şey bildiklerini söyledi.

Eski Alman hükümetinin göç ve uyum sorumlusu olan Yeşiller Partisi Milletvekili Marieluise Beck de bu görevde bulunduğu 7 yılda çok şey öğrendiğini, Hristiyanlarla Müslümanların birlikte yaşaması için tecrübe edinilmesinin şart olduğunu söyledi. Almanya’daki Türk ve Arap toplumları hakkında büyük ölçüde bilgi sahibi olduğunu belirten Beck, gençlerin de birbirleri hakkında bu tür bilgiler edinmelerini ümit ettiğini sözlerine ekledi. Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.