Hollanda’daki Silahlı Saldırının Zanlısı Yakalandı

Hollanda’daki Silahlı Saldırının Zanlısı Yakalandı

ABONE OL
13:41 - 19/03/2019 13:41
Hollanda’daki Silahlı Saldırının Zanlısı Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zanlının nerede yakalandığına ilişkin bilgi verilmedi. Saldırı sonrası Utrecht’te tehdit seviyesi en yüksek seviyeye çıkarılmıştı. Zanlının yakalanmasının ardından tehdit seviyesi de düşürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Utrecht’teki saldırının arkasında kişisel sebeplerin mi yoksa terörün mü olduğu konusunda Türkiye’nin de istihbarat birimleriyle inceleme yaptığını belirtti.

Hollanda polisi daha önce saldırıda 9 kişinin yaralandığını açıklamııştı. Ancak yaralı sayısı güncellendi, Hollanda polisinin Twitter hesabından paylaştığı yeni bilgilerde yaralı sayısının neden değiştiğine ilişkin bir gerekçe paylaşılmadı.

Alman polisi de Hollanda sınırında arama-tarama önlemlerini arttırmış, Almanya’nın Hollanda sınırındaki Kuzey Ren Vestfalya eyaleti federal polis sözcüsü anayollar, ara yollar ve demiryollarının aranması için takviye polis gücünün görevlendirildiğini, federal polisin Hollanda’daki yetkililerle yakın irtibatta olduğunu belirtmişti.

The Algemeen Dagblad gazetesinin bir görgü tanığına dayandırdığı haberine göre saldırgan önce bir kadını hedef aldı ardından da ona yardım etmeye çalışanları öldürdü. Anadolu Ajansı da saldırganın ailevi nedenlerden dolayı tramvayda bir yakınına ateş ettiğini belirtti. Saldırganın sabıkası olduğu da belirtiliyor.

Saldırının ardından okullarda, camilerde ve toplu ulaşım araçlarında güvenlik önlemleri arttırıldı.(VOA)

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.