Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı

Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı

ABONE OL
11:36 - 24/01/2023 11:36
Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hollanda’da bir kişinin Kuran-ı Kerim’i hedef alan saldırısının ardından Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsveç’in ardından bu kez Hollanda’da yaşanan ve kutsal değerlerimize hakaret eden ve nefret suçu içeren bu alçak eylem, İslam düşmanlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da artık sınır tanımadığının açık ilanıdır” ifadelerine yer verildi.

Bu eylemlerin sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi değerlerini ve toplumsal hoşgörüyü doğrudan hedef aldığı belirtilen açıklamada, ayrıca birarada barış içinde yaşama kültürünü zedelediği kaydedildi.

“Olayın failine yönelik gerekli işlemler yapılmalı”

“Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir” denilen açıklamada, Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmasının, bu tür hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin beklendiği belirtildi.

Hollanda’nın başkenti Lahey’de, Almanya kökenli PEGIDA’nın (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) Hollanda lideri Edwin Wagensveld meclis binası önünde düzenlenen gösteride, Kuran-ı Kerim’i yırtmıştı.

VOA tarafından geçilen Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na Çağrıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.