Hindistan'da Bir Günde 50 Binden Fazla Corona Vakası

Hindistan'da Bir Günde 50 Binden Fazla Corona Vakası

ABONE OL
11:10 - 02/08/2020 11:10
Hindistan'da Bir Günde 50 Binden Fazla Corona Vakası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkelerinden biri olan Hindistan’da bir günde 50 binden fazla yeni Corona virüsü vakası tespit edildi.

Ülkede son 24 saatte Corona virüsüne yakalananların sayısı 52 bin 123 olarak açıklandı. Ülkede görülen toplam vaka sayısı da 1 milyon 600 bine yükseldi.

Son 24 saatte 775 kişinin hayatını kaybettiği Hindistan’da bugüne dek resmi verilere göre 35 bin kişi yaşamını yitirdi.

Ülkedeki büyük şehirler Yeni Delhi ve Mumbai’de vaka sayılarında kısmen azalma görülmesine karşın kırsal bölgelerde vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. Uzmanlar ülkedeki zayıf sağlık sisteminin salgının etkilerini kaldıramayacak durumda olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Hindistan mevcut durumda ABD ve Brezilya’nın ardından dünyada en çok vakanın görüldüğü üçüncü ülke konumunda. Nüfusları birbirine yakın olmasına rağmen Hindistan’da salgının başlangıç noktası olan Çin’den neredeyse 20 kat daha fazla vaka tespit edilmiş durumda.

Başkent Yeni Delhi’de 1 Ağustos itibariyle bazı kısıtlamalar hafifletilmeye başlayacak. Şehirde uygulanan akşam sokağa çıkma yasağı kaldırılacak ve spor salonlarının açılmasına izin verilecek. Ancak okullar, sinemalar ve barlar kapalı kalmaya devam edecek.

Hindistan’da tüm ülkede geçerli karantina uygulaması yaklaşık 3 ay boyunca devam etmişti. Ancak ekonomik koşulların da zorlamasıyla karantina koşulları kaldırıldı.

Küresel çapta üretimin düşmesi, pek çok markanın imalat merkezi olan Hindistan’ı ekonomik açıdan ciddi şekilde etkilemiş durumda.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.