Hindistan Salgında En Çok Vaka Görülen İkinci Ülke

Hindistan Salgında En Çok Vaka Görülen İkinci Ülke

ABONE OL
13:39 - 08/09/2020 13:39
Hindistan Salgında En Çok Vaka Görülen İkinci Ülke
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgını tüm dünyayı etkisi altında tutmaya devam ederken Hindistan, Brezilya’nın önüne geçerek dünyada en çok vaka görülen ikinci ülke durumuna yükseldi. Listenin birinci sırasında halen ABD bulunuyor.

Dünya genelinde Corona virüsüne yakalananların sayısı 27 milyon 500 bine doğru ilerlerken hayatını kaybedenlerin sayısı da 887 bini aştı.

Nüfusu 1 milyar 326 milyondan fazla olan dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri Hindistan’da vaka sayıları hızla artıyor. Ülke, bugüne dek görülen 4 milyon 208 binden fazla vakayla dünya sıralamasında ikinci sıraya yükseldi. Uzun süredir dünyada en çok vaka görülen ABD’nin ardından ikinci sırada Brezilya yer alıyordu. Ancak Hindistan, son dönemdeki vaka artışlarıyla birlikte bir sıra yükseldi. Hindistan’da resmi verilere göre bugüne dek 71 binden fazla kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Halen en çok vaka görülen ülke olan ABD’de toplam vaka sayısı 6 milyon 460 binden fazla. ABD’de Corona virüsü salgını nedeniyle bugüne dek 193 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’ın bir sıra yükselmesiyle en çok vaka görülen ülke sıralamasında üçüncü sıraya gerileyen Brezilya’da bugüne dek virüse yakalananların sayısıysa 4 milyon 137 bin kişiyi geçti. Brezilya’da 126 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro da salgına yakalanan isimlerden biri olmuştu.

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro

Dünyada Corona virüsünün en fazla rastlandığı dördüncü ülkeyse Rusya. Bugüne dek tespit edilen vaka sayısı 1 milyon 30 bini aşan Rusya’da halen günde ortalama 5 bin yeni vaka tespit ediliyor. Ülkede bugüne dek 17 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Aşıyı bulduğunu açıklayan Rusya’nın toplu aşılamalara başlamasıyla birlikte vaka sayılarında düşüş olup olmayacağı tüm dünya tarafından dikkatle takip ediliyor.

Türkiye vaka sayısında İtalya’yı geçti

Dünya üzerinde 213 ülke ve yerleşim bölgesinde görülen Corona virüsü salgınında Türkiye 279 binden fazla vakayla 18. sırada yer alıyor. Türkiye’de son dönemde vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son olarak Türkiye’nin salgında birinci dalganın ikinci tepe noktasıyla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.

Türkiye, son artışlarla birlikte salgının ilk günlerinde zor günler geçiren ve sıkı karantina önlemleri uygulayan İtalya’yı vaka sayısında geride bırakmış durumda. İtalya 277 bin vakayla sıralamada Türkiye’nin ardından 19. sırada yer alıyor.

 

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.