*** Hicri yıl başı programı yapıldı

*** Hicri yıl başı programı yapıldı

ABONE OL
17:34 - 04/01/2009 17:34
*** Hicri yıl başı programı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Hicri yıl başı programı yapıldı

Hz. Muhammmed’in Mekke’den Medine’ye hicretiyle başlayan Hicri Takvimin 1430. yılının başlangıcı, Almanya’nın Hamburg kentinde bir programla kutlandı

Kısa adı BIG olan Kuzey Almanya İslam Toplumu tarafından Hamburg’taki Wilhemsburg Bürgerhaus’da düzenlenen programa yaklaşık 500 kişi katıldı.
Programa, hafız Özcan Güneşdoğdu’nun Kur’an-ı Kerim’den sureler okumasıyla başlandı.

BIG Bölge Başkanı Ramazan Uçar, konuşmasında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değinerek, Yahudi karşıtlığı yapmadıklarını ancak İsrail’in yapmış olduğu bu "devlet terörünü" şiddetle kınadıklarını ve bu saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Uçar, bu süreçte Almanya’nın yaptığı İsrail yanlısı açıklamaların ve takındığı İsrail yanlısı tavrın da tarihi nedenlerden kaynaklandığını öne sürdü.
Uçar’ın konuşmasından sonra, dünyanın birçok bölgesine giden ve toplanan Kurban bağışlarını fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıran görevliler sahneye çıkarak, yaptıkları faaliyetleri hakkında görüntüler eşliğinde bilgi verdi.

Daha sonra geçen yıl hacca gidenlerin kafile başkanlığını yapan Cemal Bolat, hac ile ilgili bilgilendirme konuşması yaptı.
Günün konuşmacısı olarak programa davet edilen Sebahattin Uçar da bir film gösterimi eşliğinde, "Hicret ve Hicret Ruhu" konusunda konuştu.

Hadi Öztürk ve müzik ekibinin ilahiler okuduğu programın sonunda da Kur’an-ı Kerim’den sureler okundu. (A.A)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.