HİÇ Mİ KUYRUGU YOK?

ABONE OL
11:32 - 23/10/2020 11:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avcılar toplanıp av hikayelerini anlatırlarmış, bunların içerisinde öyle biri varmış ki, anlattığı av hikayelerinde ipin ucunu çok kaçırır, herkesin maskarası durumuna düşermiş.

Bundan rahatsız olan çocukları baba sana bir ip bağlayalım çok abartılı oldu mu biz ipi biraz çekeriz, sende söylediklerine biraz dikkat edersin demişler.

Yine bir gün avcılar toplanmış, başlamışlar anlatmaya sıra bizim atıcıya gelince, bir gün ormanda avlanıyorum “karşıma kocaman bir tilki çıktı nişan aldım alnının çatından vurdum demiş, yanına yaklaşıp ön ayaklarını çektim, kafa geldi; çekmeye devam ettim gövde de göründü, çekiyorum; çekiyorum kuyruk bitmiyor; ben kuyruğu çektikçe o daha da uzuyor, ben deyim otuz, siz deyin kırk metre deyince, oğlu ipi çekmiş, tabi hava kararmak üzere, malum yirmi; yirmi beş metrede olabilir deyince oğlu ipi bir daha çekmiş, dedim ya yaşlandık artık belki on ; on beş metre de olabilir deyince oğlu ipi bir daha çekmiş, adam dayanamayıp oğluna dönmüş ulaaan bunun hiç mi kuyruğu yok. Vallahi ipi çeksen de çekmesen de daha inmem demiş.

Bilindiği gibi bu hafta Türkiye’de ekonomik veriler açıklandı ve yıllık enflasyon %9,26 tek haneli rakamlara indi.

Aynı hafta içerisinde, geçim sıkıntısı nedeniyle, kira ve bakkal borcunu ödeyemeyen dört kardeş ve bugünde Antalya’da dokuz aydır iş bulamayan bir kişi çocuklarıyla birlikte geride acı bir mektup bırakaraktan intihar etti. Hükümet Ali Agaoğlu gibi batık inşaatçıları kurtarmak için, bir buçuk milyar vergi borcunu silerken, çalışmadan yirmi yedi gemi, bir vakıf, on iki restoran, sekiz şirket sahibi olan Bilal Erdoğan.

Eyy yöneticiler ve bu gidişe destek verenler, bu ayıp ar damarınız çatlamamışsa size yeter ve artar bile, bir an kendimden utandım.

Bir de çıkmış bunak avcı gibi, ekonomi altın devrini yaşıyor deyip millet ile kafa buluyorlar, görülen o ki artık o ipi çekme zamanı millete gelmiştir.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.