Her şey Masal Gibiydi

Her şey Masal Gibiydi

ABONE OL
14:55 - 23/05/2020 14:55
Her şey Masal Gibiydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

“Bir varmış bir yokmuş” Hep böyle başlar masallar. Var olmak ve yok olmak arasında gidip geliriz. Neyle karşı karşıya kaldığımızı bilmeden hayatımıza devam etmek zorunda kalan şen, ben, biz.

Peki ya arkamızda bıraktığımız izler?

İnsanı koruyan bilgi ve eğitimdir. İnsanlar yaşadığı semtte, şehirde, ülkede iyi şeyler yapıp, iyi bir iz bırakmalıdır. Ruhr Veliler Birliği de eğitimle iz bırakanlar arasında olacaktır.

Korona salgını nedeniyle neredeyse herkesin evlere kapandığı sıkıntılı bir dönemde Ruhr Veliler Birliği farklı projeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Şüphesiz bunların başında tam 6 hafta boyunca her gün belirli saatlerde uygulanan “Masal Saati” uygulaması idi. Bir peri peri misali her gün evlerimize geldiler okudular ve iz bırakarak gittiler. Tam 45 gün bıkmadan usanmadan, üstelik tüm teknik sorunları da göğüsleyerek, canlı yayınla evde kalan aile ve çocuklarına masal okudular. Başta bünyesinde bulunan öğretmenler olmak üzere doktor, mühendis, ev kadını, anne, baba, dede, nine hepsi görev aldılar daha doğrusu görev “yüklendiler”. Ruhr Veliler Birliği dostları sadece masal okumakla kalmadı, aileleri korona konusunda, hijyen kuralları konusunda, eğitim konusunda bilgilendirdiler ve yön verdiler, yol gösterdiler. Bu süreç içerisinde okunan hikâye ve masallarla yaklaşık 100 bin kişiye ulaşmayı başardılar, onların evlerine misafir oldular yüreklere tek tek dokundular.

İşte bu “Sosyal Sorumluluk” diye adlandırdıkları aktiviteleri Almanya çapında uygulamaya da açtılar ve ihtiyaç duyulması durumunda projeleri kendi bölgelerinde uygulamak isteyen sivil toplum kuruluşlarına da yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

45 GÜNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Ruhr Veliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali SAK:

“Masal Saati” çerçevesinde yer alan tüm okurlara özel olarak teşekkür ediyoruz:

Ahmet Değirmenci, Ali Sak, Kemal Cıbır, Dilek Sak, Fatime ve Iclal Okuyucu, Kezban Kızıltan, Serpil Kılıç, Atilla Yüncüoğlu, Yücel Feyzioğlu, Hüseyin Çetin, Gonca Tosun, Nazire,Güner, Adem ve Aylin Kılıç, Meral Bektaş, Kamuran Turan, Udo Moter, Gizem Yüncüoğlu, Sinan Bayat, Güner Tanbay Kınık, Tolga Kalkan, Gülay Ezer Candeniz, Şükrü Akarsu, Mehmet Kapyapar, Melek ve Miray Şenyürek, Nilgün Doğum, Sevgi Gürbüz Şahin, Caner Kalembaşi, Dilek Derici, Seyhan Dağ, Sevinç ve Hakan Ekinci, Nil Özinal Demirtürk, Belgin Sınmaz, Berrin Kapyapar, Nevin Torun Meriç, Melisa Ilter, Meltem Özbek Çimen kızları Doğa ve Asya, Funda, Esila Tunçtürk, Müge Buket Erciyas, Esma Yıldız Kanbak, Tuba Tunçak, Burcu İleri Ünyeli olmak üzere herbirine ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sosyal faaliyetlerimizi takip eden, çalışmalarımıza bizzat katılan, maddi veya manevi katkı sunan tüm dostlarımıza, kişi ve kurumlara ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Ruhr Veliler Birliği ve ekibine biz de buradan teşekkür ediyoruz.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.