HEPİMİZ ÇAMUR İÇİNDEYİZ AMA, BAZILARIMIZ YILDIZLARA BAKAR

ABONE OL
23:42 - 16/02/2023 23:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

6 Şubat günü saat 04 17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13 24’te ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye’mizi vatanımızı Yüzyılın büyük felaketi ile baş başa bıraktı.

Tarihe geçecek büyük depremlerden birini yaşadık Hepimiz Milletçe çok üzgünüz. Çok çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Asfaltlar binalar yıkıldı.

Yollar bıçakla kesilmiş gibi yarıldı! Çok üzüldük, çok ağladık, çok yıprandık. Çok sayıda yaralılarımız ve ölenlerimiz oldu bununla birlikte çok güzel kenetlendik birbirimize ve bu zorluğun üzerinden Din, dil, ırk demeden Milletçe hep birlikte üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Ülkemizin yaşadığı vahim kayıpların etkisi altındayız.

Öyle ahir zamanlardan geçiyoruz ki, Yangınlar, Seller, Ekonomik krizler, Siyasi kavgalar, korona virüs salgınları vs.                Şimdi ise deprem felaketleri, İnsanlığın vicdanı olan milletimiz bu acıyı içinde hissediyor ve birçok enkazların içinde arama kurtarma için canla başla mücadelen ediyor. Her birimizin sinesinde Elem ve keder, üzüntü var. Üstelikte haftalar, aylar öncesi uyarılmasına rağmen, hiçbir tedbir alınmadan   binlerce masum insanların gece uykusunda toprak altında can vermesi, Hepimiz için içler acısı bir durumdur.

Türkiye’miz biliyoruz ki, deprem riski taşıyan bir ülkedir. Daha önce de bu acıları yaşadık. Sevdiklerimiz gitti, evlerimiz gitti, vicdanlarımız gitmesin. Bir ulus yaşadığı acılardan ders almazsa aynı acıları defalarca yaşamaya mahkûm olur.

Genelde bizim en büyük yanlışımız hatamız budur. Genelde Kaderciyiz. Ölenler ölür… Kalan sağlar bizimdir. Gibi inançlarla ve zihniyetle yönetilen bir memlekette yaşadığımız dan dolayı, Maalesef sadece işimiz dualara ve Allah’a kaldığı için bu felaketleri ilerde de yaşayacağımızdan hiç şüphemiz olmasın.

Görünen bir gerçek var ki, depremlerden dua ile kurtulmak mümkün değil. Akılla bilim ve teknikle kurtulabiliriz. Hepimizin bildiği gibi depremlerle ilgili olarak Japonya’dan ders almamız gerekiyor. Japonlarda deprem ülkesinde yaşıyor olmasına rağmen onlara bir zarar olmuyor Neden? Çünkü, depremleri dua ile geçiştirmiyorlar aklın ve bilimin düşüncesine göre, tüm binalarını deprem teknolojisine dayanıklı malzemelerle inşa ediyorlar.

Tek dileğim, bu yaşananlardan Bizler de ders çıkarır ülkemizde şimdiden sonra inşa edilecek olan bütün Konutları deprem yönetmeliğine uygun olarak yaparlar ve bir daha bu acıları yaşamayız. İnanıyorum ki, bu zor günleri hep birlikte birlik beraberlik dayanışma ile atlatacağız. Yaralılara şifalar ölenlerimize rahmetler kalanlarımıza büyük sabırlar diliyorum ülkemize Vatanımıza milletimize Geçmiş olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.