“Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz”

“Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz”

ABONE OL
22:26 - 25/05/2023 22:26
“Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HDP ve Yeşil Sol Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin tutumunu açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri açısından asla bir seçenek olmadığını vurgulayarak, “Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir” dedi.

Basın toplantısında Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi telaffuz edilmedi ancak “tercihimiz sürüyor” denilerek, Kılıçdaroğlu’na desteğin devam ettiğinin işareti verildi.

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları’nın, Milet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi’nin protokolünde kayyum uygulamasına devam edileceğine işaret eden maddenin evrensel demokratik ilkelere aykırı olduğunu belirtmesinin ardından, bugün gözler HDP Genel Merkezi’ndeydi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için tutumlarını açıklamak üzere biraraya geldi.

Cumhur İttifakı’nın politikaları karşısında ancak demokrasi, adalet ve özgürlük ilkeleriyle durulabileceği belirten Pervin Buldan, “Erdoğan ve ortakları tarafından yaratılan bugünkü ucube rejim, yaşanan toplumsal sıkıntıların da temel sebebidir. 28 Mayıs seçimlerinde oylanacak olan da bu ucube rejimin devam edip etmeyeceğidir” dedi.

“Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz’’

Buldan, “Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bir kez daha belirtmeliyiz ki Erdoğan rejiminin bu beklentileri ve talepleri karşılayamayacağı açıktır. Gelecekte de bu taleplerin hayata geçmesinin önündeki en büyük engel yine Erdoğan ve bu rejimin ta kendisi olacaktır” diye konuştu.

“Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir” diyen Buldan, “Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük ilham kaynağımızdır. Israrla ve inatla mücadelemizi sürdüreceğiz, asla ve asla pes etmeyeceğiz. Mutlaka, ama mutlaka bizler kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“Sandığa gidelim, geleceğimize irademize sahip çıkalım” çağrısında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, CHP ve Zafer Partisi arasındaki protokolü CHP ile görüşüp görüşmediği sorusuna, “Karar süreçlerimiz bellidir. Kurullarımız bellidir. Dün gün boyu tartışmaları kurullarımızla yürüttük. Diyalog muhataplarımız Türkiye halklarımız. Kararımızı kendi içinde, halkla ve diyalog prensibiyle aldık. Bunun dışında herhangi bir girişimimiz yok” yanıtını verdi.

Sancar, “Tercihimizi saray rejimini değiştirmek konusunda ortaya koymuştuk. Aynı kararlılıkla bu tercihimizi sürüyor’’ dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın’ın da sandık çağrısı yaptığı basın açıklamasında Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı telaffuz edilmedi.

VOA tarafından geçilen “Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.