HEP BANA-NAH SANA!

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ya düşünme melekemizi tükettik,

Ya da kendimizi ‘’Saldım çayıra-Mevlam kayıra’’ çaresizliğine teslim ettik.

Saf dillilik rolümüzü sürdürerek kendi kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.

Hatta Prof., Dr., Politikacı titelli kelli-felli adamlar inançla:

‘’Sayın Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum’’ diye başlayan hamaset dolu yakarışları ile birlik, beraberlik, barış, dayanışma çağrılarını sıralarken, kendimi çimdikleyip; ‘’hayal mi görüyorum? Yoksa başka bir ülkede mi yaşıyorum?’’ Kuşkusuna düşüyorum.

Yoksa bu iyi niyetli kişilerin: ‘’Ya taraf olursun ya da bertaraf olursun!’’ Diye toplumu tehdit eden kişinin İsmet İnönü olduğuna mı inanıyorlar?

AKP’nin seçim rüşveti olarak verdiği kömürleri veren Madencinin, yasal güvenlik önlemleri almadığı için, Soma’daki maden faciasında ölen 301 işçiden birinin çocuğunun acı dolu tepkisine öfkelenip, boğazını sıkarken; ‘’İsrail dölü!’’ Diye hakaret eden AKP Genel Başkanı Erdoğan değil de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mu idi?

Aynı tepkiyi gösteren başka bir işçi çocuğunu tekmeleyen başbakanlık müsteşarı kimden kuvvet alıyordu?

Atatürk’ün: ’’Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’’ hedefine karşı;

‘’Dinci ve kindar nesiller’’ hedefleyen kafanın, insanlıktan, özgürlükten zerre kadar hazmetmeyeceğini görmeyecek kadar kör, hissetmeyecek kadar vicdan kirliliğine mi tutsak olduk.

İktidar ve onların genel Başkanı, 31 Mart Yerel Yönetim seçimlerinde, iktidarının sonuna geldiğini oylarıyla gösteren halktan ve onun öncülerinden öç almak mı istiyor?

Dünyanın başına gelen bu ölümcül belayı bile kendine avantaj olarak sayacak kadar bir bencillik tutkusunda olan birinden umut bekleyemeyiz

İhvancı ve Laik Cumhuriyet düşmanı Diyanet İşleri Başkanının önerisiyle Umreyi yasaklayamayan AKP’nin cumhurbaşkanı ülkeyi bu salgına teslim edilmesine katkıda bulunmuştur.

Umreden dönenlere ateş düşürücü hap içirilerek yapılan sahtekarlığın hesabı bile sorulmadı.

Para ve oy kaygısıyla, bu salgının tüm ülkeye hızla yayılmasına ve birçok insanın ölümüne neden olunmuştur.

Yargı kararına rağmen kaçak yaptırdığı sarayla yetinmemiş iki saray daha yaptırmayı, hiçbir batılı devlet ve hükümet başkanlarında olmayan 13 özel uçak yanında tank-palet fabrikası karşılığı katardan uçan saray, sayısı bilinmeyen zırhlı makam araçlarına sahip olmayı ‘’Devletin itibarı’’ saymıştı!

İlke edindiği HEP BANA- NAH SANA! Kuralını işleterek muhalif belediyelerin muhtaç insanlara katkı için başlattıkları yardım paralarına bile el koymaya kalkıştı.

Gaziantep AKP’li belediye başkanı ve İsmail Ağa Cemaati bağış kampanyası yapınca sesi çıkmayan AKP Genel Başkanı, o paralara el koymakla kalmamış, Diyanet Başkanlığı fetvasıyla kamu çalışanlarından, kamu kuruluşlarından haraç kampanyası başlatarak devletin itibarına yeni bir itibar katma formülünü hayata geçirdi. (!

 

Devletin ‘’İhtiyaç Akçesi’’ (halk dilinde (kefen parası) damat -kayınpeder arasında buharlaşmıştı.

Bu salgın nedeniyle ayrılan yüz milyar Liranın sadece iki milyar Lira yoksullar ve çalışamayan insanlar için ayrılırken, vergi borçları silinmiş şirketlere, Oda’lara seksen milyar Lira ayrılmıştı.

AKP İktidara geldiğinde Türkiye’nin 2002 yılına kadar toplam borcu: 129 Milyar Dolar iken,

AKP’nin 18 yıllık dış borcu ise 534 Milyar Dolar olmuştu

AKP’nin, babalar gibi kelepir fiyatına sattığı Cumhuriyetin fabrikalarından 62 Milyar Dolar almıştı.

İşsizlik Sigortası Fonunda biriken para: 48 Milyar Lira

Deprem Vergisinden toplanan para: 72 Milyar 82 milyon Lira

15 Temmuz Şehitleri için toplanan para: 310 Milyon Lira

Bu paraların hesabını veremeyen iktidara, hangi vatandaş güvenip bu salgın için para verir?

Hadi Muhalefet partilerini muhatap saymayıp, mecliste bile bu paraların nerede olduğunu söylemiyor ya da söyleyemiyorsanız

İhvancı Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile açıklasanız da,

Sizi peygamber, sevabına iki rekât namaz kılınacak kadar kutsal, hatta, Allah’ın bütün vasıflarını üzerinizde topladığınıza inanan kullarınıza açıklasanız…

En azından onları bu sıkıntıdan kurtarırsınız!

Eğer o hesabı veremezseniz, onları da kaybedeceksiniz.

YILDIZ AKALIN

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.