*** ”Heil Hermann”in prömiyeri yapıldı

*** ”Heil Hermann”in prömiyeri yapıldı

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** ”Heil Hermann”in prömiyeri yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Heil Hermann”in prömiyeri yapıldı


Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin Elmshorn kentinde Göçmenler Birliği (EWB) bünyesinde faaliyet gösteren ”Doğuş Kültürlerarası Tiyatrosu’nun” ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı hazırladığı ”Heil Hermann” adlı oyununun prömiyeri yapıldı

Alman yazar Walter Brunhuber’in romanından esinlenilen, Elsa-Braendström Okulu’nda prömiyeri yapılan ”Heil Hermann” oyununda Harun Raşit Öznarin, Christiana Lipp, Kathrin Hübner, Anna Mara Marini, Nicola Waszak, Dennis Andrezejewski, Kristina Graf, Viktor Roth ve Maria Heine gibi farklı kökenden gelen gençler rol alıyor.

Tiyatronun müdürü Horst Marn, oyunla Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu, kimsenin dil, din, ırk, cinsiyet ve milletinden dolayı dışlanamayacağını ve herkesin eşit haklara sahip olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

heil-herrmann-oyun-b.jpg

Irkçılığın hemen hemen her ülkede farklı biçimlerde kendini gösterdiğine dikkati çeken Marn, ”Bilimsel araştırmalar, aşırı sağcı hareketlerin ve eğilimlerin en çok gençler arasında görüldüğünü gösteriyor. Kültürler arasındaki ön yargılara karşı birbirimizi yakından tanıyarak ve birbirimize daha hoşgörülü davranarak mücadele edebiliriz. Bu oyun ile bazı gerçeklere dikkat çekmek ve izleyicileri düşündürmek istedik” dedi.

”Heil Hermann” adlı tiyatro oyunu 18 Eylülde yerel saatle 20.00’de ve 19 Eylülde yerel saatle 18.00’de Elmshorn Gesamtschule’de, 24 Eylülde Uetersen kentinde düzenlenecek olan ‘Kültürlerarası Haftası” kapsamında ”Kleine Stadthalle der Rosenstadt” adlı salonda gösterilecek.


(aa) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.