HDP SİYASETİN İÇİNE ÇEKİLMELİ!

ABONE OL
22:41 - 26/10/2020 22:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TBMM’nin sandalye dağılımına göre, HDP’nin 58, MHP’nin 49 Milletvekili bulunuyor içeriye düşen ya da istifa eden olmadıysa!

Partilerin ikisi de “Milliyetçi”. Birisi Türk Milliyetçiliği diğeri de Kürt Milliyetçiliği üzerine siyaset yapıyor. HDP için Kürt Milliyetçisi değil direk PKK’lı derseniz, o daha kötü olur. Mecliste PKK, MHP`den daha fazla vekil ile temsil ediliyor durumu ortaya çıkar ki, bu hiç anlaşılır değil! O yüzden ben “HDP Kürt Milliyetçisi bir partidir” demek ve buna inanmak istiyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Kürt Milliyetçisi bir parti olan HDP üçüncü parti olmuşsa, bir ihtimal oyları çalıp seçimlere hile bulaştırmıştır.

Çalışıp alın teri ile kendi tabanından almışsa bu oyları, oturup düşünmek lazım. Zaten MHP’den fazla devlet yardımı alan, vekillerine maaşları ödenen kanuni bir partidir. Aksi bir durum var ise, kanunlar gereğini yapsın! Durum böyle ise HDP, devletin desteği ile “gırtlağına kadar” siyasete çekilmelidir.

AKP gibi darbe denemesi yapılmadan önce, HDP`nin içerisindeki “paralel yapıdan” kurtulması gerekir. PKK baskısından kurtulması gerekiyorsa, buda devlet güvenliği olmadan olmaz. HDP siyasetin içine çekilecekse, devlet yanında olduğunu göstermelidir. Gerekli teminat verilmeden cesaret edemez!

AKP “KIBLESİ BİR “diyerek Fetullah Gülen ne derse yapmadı mı ? Hadi hepsi yapılmasa da çoğu yapılmış isteklerinin. Silahı neydi ki cemaatin, dindar gözüken kindar nesil mi? Nazar büyüsü ile mi çökertiyordu düşmanlarını. Silahlı güçlere filan sızmadan, sadece “bedduası “vardı elinde eski hoca efendinizin! Fetullah Gülen bir beddua ederse işimiz denk gelmez, gönülden okumazsa cennete giremeyiz filan diye mi düşündünüz. Tatlı dili ile aldattı mı diyorsunuz?

Cemaatin kandırdıklarının, PKK’nın etkin olduğu bir bölgede HDP için “terörü lanetle “filan demeleri ne kadar komik.

PKK dediğin, karada tank için füze kullanan havadaki helikoptere düşürmek için ateş edebilecek silahlı alt yapıya sahip bir terör örgütü. Keskin nişancı tüfeği filan demiyorum mayın, anti tank, karadan havaya füze filan diyorum.

Yıllarca karakollar basmış, her türlü saldırıyı yapabilecek birikim ve mühimmata sahip bir terör örgütünden bahsediyorum.

Başında takke elinde mikrofon ağlayarak konuşmalar yapan bir adamın bile dediklerine hayır diyemeyeceksin, HDP ye akıl vereceksin! Soruların çalınmasını bile engelleyemeyenler, orduya sızılmasını görmeyenlerin verdiği akla bak hele!

Güneydoğu ile aile bağların olacak, çoluk çocuk akrabalar orda olacak, mal mülk orda olacak birde dikleneceksin. Yüzlerce kişi ile karakol basan bir örgütten bahsediyorum, “imam kılıklılardan” değil!

İşte bu sebepten dolayı, HDP ye devlet birimleri tam anlamı ile can güvenliği sağlamadıkça PKK dan bağımsız siyaset yaptıramaz. Sandıktan çıkacak oylar ile sokakları bile tehdit eden bir örgüt, hem de silahlı bir örgüt.

HDP çıkıp ta “PKK bizi kandırdı “dese, olay çözülür mü sizce?

Şimdi ya HDP ile PKK’nın aralarında kavga çıkartıp HDP siyasetin içine çekilecek…Ya da HDPli siyasetçiler tamamen uzaklaştırılıp, daha yumuşak söylemli yeni bir Kürt Milliyetçisi parti kurdurulacak.

Sonuç iki partili meclis olabilir fakat sizin düşündüğünüz gibi değil. İki merkez sağ. Biri Türk sağı, biri Kürt sağı …İki sağcı partinin Destekçisi de “Komünist Rusya” olursa şaşırmam!

Böyle bir senaryo gerçekleşmez diyenlere bir cevabım olacak. Bir parti düşünelim;

Daha yumuşak söylemlerle gelen Kürt Milliyetçisi, mezhep olarak Şafi Müslüman olsun.

Hristiyanlık -Yahudilik gibi dinlere karşı anlayışlı olacak kadar Laik ve ortanın solunda bir parti düşünün.

Şimdi Bunlara 5 milyon Suriyeli seçmen ekleyin !

Alın size yeni parti. HKP (Halkların Kardeşliği Partisi)

Suriyeli seçmenlere kardeş diyebilecek, Kürt Milliyetçisi Bir parti. Bence 10 sene sürmez gündeme gelir!

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.