HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği

HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği

ABONE OL
21:16 - 05/05/2022 21:16
HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Çocuklarının kaçırıldığını ve sorumlusunun HDP olduğunu söyleyen, ‘Diyarbakır Anneleri’nden aileler, HDP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bıraktı.

“Evlatlarımızı HDP’den istiyoruz” yazılı çelengi bırakan ve açıklama yapan ailelere tepki gösteren ve çelengi kaldırmak isteyen HDP üyeleriyle grubun arası gerildi. Polis müdahale ederek 8 HDP üyesini gözaltına aldı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, çıkan olayları ‘provokasyon’ olarak tanımlayarak, partilerine bu tarz girişimler olduğunu ve bu durumdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sorumlu olduğunu belirtti.

Günay yaptığı açıklamada, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın, kendisine polis diyen bir kişinin ölüm tehdidine maruz kaldığını açıkladı. Günay, Başaran’ı tehdit eden polisin bunu ‘mafya liderlerinden aldıkları güçle’ yaptığını iddia ederek polisin görevden alınması ve tutuklanmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “HDP Genel Merkezi önünde yaşanan görüntüleri ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik ifadeleri kabul edilemez buluyoruz.” dedi.

CHP milletvekili Yıldırım Kaya da HDP Genel Merkezi’ne giderek destek verdi.

VOA tarafından geçilen HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HDP Genel Merkezi Önünde ‘Siyah Çelenk’ Gerginliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.