HDF 39. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

HDF 39. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

ABONE OL
21:23 - 22/11/2022 21:23
HDF 39. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

45 Yıl önce; Batı Berlin’de, HDB – Halkçı Devrimci Birliği adıyla kurulan HDF – Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonu 39. Seçimli, Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Genel Kurul; Almanya’nı çeşitli kentlerinde etkin, HDF üyesi sivil toplum örgütlerinden delegelerin katılımıyla, Frankfurt a. M. yakınındaki Raunheim kentindeki bir otelde toplandı.

Türkiye’den konuşmacı olarak gelen, Kültür Eski Bakanı, HDF Eski Genel Başkanı Ercan Karakaş ve HDF Eski Genel Başkanı Dr. Etem Ete’nin de katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda HDF Genel Yönetim kurulunda ve örgütün diğer kurullarda görev alacak olanların seçimi yapıldı.

Divan Başkanlığını TSD- Frankfurt e. V. Derneği başkanı Yıldız Akalın’ın yaptığı Genel Kurul, 19 Kasım 2022 günü Frankfurt örgütünden Hasan Arslan’ın yaptığı kısa bir açış konuşmasıyla başlattığı çalışmasını 20 Kasım 2022 günü tamamladı.

Genel Kurul; Eski Genel Başkan Dr. Etem Ete’ye, oybirliğiyle Onursal Genel Başkanlık ünvanı verdi.

Bir şilt, Teşekkür Belgesi ve HDB – Berlin’in hazırladığı özel bir albümle ödüllendirilen Etem Ete’nin yaptığı konuşma genel kurul delegelerine duygusal anlar yaşattı.

HDF Genel Yönetimi; 45 yıl içinde yaptıkları katkıları nedeniyle, kadın üyelerinin çoğunlukta olduğu 100 üyesini de Teşekkür Belgesi ile onurlandırdı.

Genel Yönetim çalışma raporunu Genel Başkan Necip Şahin sundu.

Çalışma raporu, mali rapor ve denetim kurulu raporlarının sunumu üzerine yapılan olumlu ve yapıcı konuşmalardan sonra genel kurul Genel Yönetim Kurulunu, oybirliğiyle akladı.

20 Kasım 2022 günü, tüzük gereği kapalı oy, açık sayım yöntemiyle yapılan seçimler sonucunda, genel başkanlığa Münih örgütünden Necip Şahin, yeniden ve oybirliğiyle seçildi.

Genel Başkan yardımcılıklarına Birol Keskin ve Gamze İlkılınç, Genel Sekreterliğe Görkem Şahin, Genel Saymanlığa Aliabidin Demirtaş, yönetim kurulu üyeliklerine Mümtaz Ergin, Merih Şengölge, Filiz Kalaman ve Sevda Boyracı, Denetleme Kuruluna Haluk Şenyuva ve Zekeriye Uçar, Hakem Kuruluna Nazmiye Şenyuva, Sadık Öztürk ve Fulya Kip Barnard seçildiler.

Seçimlerden ve dileklerin dile getirildiği konuşmalardan sonra söz alan Genel Başkan Necip Şahin katılımcılara ve kendilerine gösterilen güvene teşekkür ettiği konuşmasıyla genel kurulu sonlandırdı.

ha-ber.com/Hasan Arslan/Frankfurt am Main

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.