DOLAR

32,5014

0.16%
EURO

34,8119

0.23%
ALTIN(gr)

2.489,16

1,11%
BİST 100

9559.02

1,11%
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti

ABONE OL
10:46 - 02/12/2021 10:46
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden affını istedi. Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla Elvan’ın istifa talebi kabul edilirken yerine bakanlık görevine yardımcısı Nurettin Nebati bakan olarak atandı.

Bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın bakanlık görevinden ayrılacağı ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınacağı Ankara’da konuşuluyordu. Kısa bir süre önce Elvan’ın görevden alınacağı dedikodularının yayılması üzerine Resmi Gazete’nin internet sitesi yoğunluk nedeniyle bir süre hizmet verememişti.

Elvan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz politikaları konusunda kendisiyle anlaşamadığı ve uygulamalardan rahatsız olduğu iddia ediliyordu.

Elvan’ın istifa haberinin duyulmasıyla birlikte, döviz kurlarında yeniden yukarı yönlü bir hareket gözlendi.

Dr. Nureddin NEBATİ Kimdir?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktorasını aldı. Farklı üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

Nebati, işadamı olarak tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyeliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve dernek üyeliklerine devam ediyor.

Nureddin Nebati AKP 4. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. MYK üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

VOA tarafından geçilen Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Elvan İstifa Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.